HARAP MAKLUM ........

#########################################

Buat pembaca yang mahu meninggalkan komen, sila pastikan anda meninggalkan link blog anda dalam kotak komen DIQCUSS.


Terima kasih diatas sokongan anda....

kawie2020 team.

Kenapa cinta sekarang MEREPEK????

View Comments
Kawie rasa kawie mula mengenali perkataan cinta sejak dari sekolah rendah lagi. CINTA memang perkataan keramat. Mengasyikan, terpesona dan menggelikan... hehehhehehehe....

Dulu2 cinta akan bermula dengan angkat mengangkat, adik angkat la, abang angkat la dan sebagainya. Kemudian dinaik taraf menjadi kekasih. Pelbagai perkara manis berlaku ketika dalam percintaan.

Dalam asyik bercinta, pelbagai permintaan akan dibuat. Nak pegang tangan, nak suruh masak, nak kuar dating, tengok wayang, ada yang mula ringan2 dan lama2 menjadi berat...

Bila dah jadi berat, pelbagai masalah timbul. Perangai sebenar kekasih yang dipuja mulai terdedah. Dah tak mahu bertanggungjawab. Lari dari masalah. Mula bercakap berbohong dan sebagainya.

Saat2 ini pasangan akan berasa kecewa, sedih dan mula menyesali perbuatan dulu....

Akhirnya cinta yang ditagih, dipuja, diagung mula menjadi debu2 yang menghilang...

Prestasi pelajaran di universiti mulai merosot...

Harapan keluarga mulai hancur... Ibu juga menanggung bebanan kesedihan...

Inilah penangan cinta... salahkah cinta ini?

kalau begitu memang benar cinta sekarang ini merepek....

Musuh dan Sahabat Melayu Dari Kalangan Cina

View Comments
Apa yang dipaparkan oleh artikel bawah bukanlah menyentuh isu perkauman tetapi perihal bangsa-bangsa di dunia yang dijadikan sasaran The Hidden Hand tidak terkecuali bangsa Melayu dan Cina.

Setiap individu yang dirasuk fahaman ciptaan The Hidden Hand tidak akan dapat berfikir secara rasional dan mengetepikan konsep kasih sayang sesama insan. Ini termasuklah konsep rasis,kauvinis dan komunis yang digunakan ke atas bangsa Cina.

Dan artikel ini merujuk kepada bangsa Cina yang termakan racun Illuminati.BUKAN SEMUA tetapi kita boleh menilai siapa yang termakan racun. -M.O


Jika kita keluar ke pekan-pekan di Malaysia, tidak dapat dinafikan 90% nyawa dan nafas bandar-bandar utama di Malaysia digerakkan oleh bangsa yang suka berniaga ini.

Kedai-kedai,pasaraya,gedung-gedung perniagaan dan bangunan-bangunan majoritinya adalah milik bangsa Cina. Ini adalah lumrah di mana-mana walaupun di Kelantan dan Terengganu trend ini lebih perlahan sedikit.

Bangsa Cina adalah entiti yang menggerakkan ekonomi Malaysia secara kasarnya.Pencapaian mereka hebat jika dilihat dari segi premis dan kekayaan yang mereka kumpulkan.

Tetapi adakah semudah itu mereka mengecap kejayaan di bumi orang-orang Melayu ini?


Terdapat satu fakta tersembunyi di sebalik kejayaan orang-orang Cina di Malaysia.
Setelah British meninggalkan Tanah Melayu,mereka telah meninggalkan dua kaum ini Melayu dan Cina (serta kaum India) terpaksa hidup bersama-sama,berkongsi rumah yang sama,tanah yang sama.

Ketika itu orang-orang Melayu diberi hak memegang tampuk pentadbiran.Pada abad-abad terakhir penjajahan, British dilihat lebih bertolak ansur dalam membenarkan anak-anak Melayu diberi peluang bekerja di sektor pentadbiran bersama-sama pegawai British, satu pendapat klasik mengatakan ini adalah persediaan British untuk melepaskan Tanah Melayu kepada orang-orang Melayu.

Orang-orang Cina mudah memasuki sektor perniagaan dan perdagangan di Malaysia adalah kerana hasil bantuan British yang mengamalkan konsep Pecah dan Perintah dalam pemerintahannya.

Memang sikap berniaga sudah ada di dalam semangat orang-orang Cina ketika itu lebih-lebih lagi hanya berniagalah yang dapat menyelamatkan kehidupan mereka di Tanah Melayu selain bekerja di lombong-lombong, tetapi bukan semudah itu untuk memulakan perniagaan pada zaman-zaman awal mereka bertapak di sini.

Mereka perlukan 'pihak kedua' yang membantu mereka mendapatkan peluang perniagaan. Sebelum merdeka, Britishlah yang memberi mereka kontrak untuk melakukan pelbagai kerja dan perdagangan di Alam Melayu.

Bukan British tidak kenal orang-orang Cina yang dibawa mereka sendiri dari wilayah-wilayah melarat dan bergolak itu. Bukannya orang-orang Inggeris tidak mempunyai pengalaman berdagang dengan bangsa Cina.

Ketika era Perang Candu sendiri British sudah berniaga dengan orang-orang Cina. Orang-orang Cina maju dalam perniagaan setelah bertahun-tahun menjadi kuli di bawah orang-orang Inggeris yang memerlukan buruh murah untuk syurga-syurga perdagangan seperti di Pulau Pinang dan Singapura.

ORANG-ORANG CINA AMAT SABAR BEKERJA SEBAGAI KULI DAN MEREKA MEMULAKAN LANGKAH KEJAYAAN MEREKA DARI PARAS PALING BAWAH.

Kehidupan mereka di perantauan amat-amat mengajar mereka supaya bekerja keras untuk masa depan yang lebih baik. Keadaan di Tanah Melayu yang lebih tenang dan damai tidak seperti di Tanah Besar China yang saban waktu penuh api pemberontakan dan kekacauan.

Kedudukan strategik Tanah Melayu dan Singapura juga merupakan kelebihan kepada trafik perdagangan yang menggunakan laluan Selat Melaka.

Penduduk peribumi juga tidak membawa masalah kepada mereka.

LEBIH-LEBIH LAGI ORANG-ORANG MELAYU MEMANG TERKENAL DENGAN SIKAPNYA YANG LEMAH LEMBUT DAN MENGHORMATI TETAMU.Sikap yang kadangkala diambil kesempatan oleh orang lain yang tidak tahu dihormati dan diuntung di bumi orang-orang Melayu.

Setelah merdeka,tinggallah bangsa Cina dengan orang-orang Melayu yang kini adalah pemegang kuasa politik di Malaysia.


Orang-orang Cina telah meneruskan hidup mereka dengan budaya perniagaan mereka. Mereka boleh bertahan dengan kontrak-kontrak dan perniagaan yang diperoleh mereka semasa zaman British tetapi berapa lama?

Mereka perlu berbuat sesuatu. Sejarah membuktikan usahawan-usahawan Cina awal telah berusaha menjalinkan hubungan baik dengan sultan-sultan dan pemimpin-pemimpin politik Melayu untuk mendapatkan sokongan dan peluang perniagaan.

SIAPA YANG PANDAI MERAPATI PARA PEMIMPIN MELAYU,DIALAH YANG UNTUNG BESAR.

Tanyalah kepada Robert Kuok, bagaimana ayahnya menjalankan perniagaan gula dan tepung di Johor ketika zaman awal mereka membina empayar perniagaan mereka.

Tanyalah Lim Goh Tong (mendiang) bagaimana beliau mendapatkan izin dan siapa yang menyokong beliau membina kota keriangan di atas gunung.

Tanpa sokongan orang-orang Melayu, kejayaan mereka tidak sepantas dan sehebat sekarang.

Siapakah yang banyak membeli di kedai-kedai Cina?Orang-orang Cina tidak mungkin berjaya dengan pantas tanpa orang-orang Melayu.


Kesimpulannya, sangat penting hubungan tolong-menolong di antara Melayu dan Cina. Sikap faham-memahami amat penting bagi kedua-dua bangsa yang pernah bersahabat baik ini hidup bersama di hujung dunia ini "The Land of The East".

Apa yang terjadi kepada golongan Cina Rasis yang menjadi mangsa mindcontrol dan propaganda Yahudi dan Chinese Communist-Illuminist pada 13 Mei 1969?

Ahli keluarga mereka terbunuh, kedai-kedai mereka terbakar dan perniagaan mereka hancur.

"Api yang menjulang ditengah-tengah Kuala Lumpur" adalah simbolik yang 'tepat' oleh Tunku Abdul Rahman dalam menerangkan akibat kepada perniagaan orang-orang Cina jika perasaan dan emosi orang-orang Melayu diganggu.

Apa perlunya berarak ditengah-tengah Kuala Lumpur sambil memegang penyapu besar dan mengatakan "Melayu, baliklah ke kampung dan tanam jagung!" padahal sebelum itu tidak pernah pula orang-orang Melayu di Kuala Lumpur mengganggu kedai-kedai Cina, meminta cukai perlindungan atau merompak kedai-kedai Cina.

APAKAH DOSA DAN KESALAHAN ORANG-ORANG MELAYU YANG PENUH SOPAN SANTUN DAN PENDIAM INI KEPADA GOLONGAN RASIS YANG DIBERI BETIS BERKEHENDAKKAN PEHA???

Tidak ada untung langsung bagi orang-orang Cina selepas 13 Mei 1969.

Kedai terbakar, tubuh tercedera, ada yang mati katak dan setiap hari berasa trauma apabila melihat orang Melayu.

Yang dungu adalah sikap rasis sesetengah orang-orang Cina yang merelakan diri menjadi 'pawn of the game' Yahudi-Komunis yang tidak memperdulikan sama ada hamba-hamba mereka mati atau tercedera diamuk oleh orang-orang Melayu.

Mereka menjadi mangsa eksperimen Chinese Illuminist dan bos mereka Yahudi Zionis bagi melihat apakah reaksi Melayu jika diprovok demikian.


Sikap Cina Rasis ini membawa kesan yang negatif serta imej yang buruk kepada kaum Cina yang lain yang tidak rasis dan mahu hidup tenteram dan harmoni di Malaysia.
Betapa peliknya sikap Cina Rasis di Tanah Melayu ini.

Padahal bukanlah pemerintah Melayu menjalankan dasar Apartheid atau diskriminasi bangsa yang melampau ke atas mereka.

Pemerintah Melayu tidaklah sekejam Komunis Cina yang menjalankan Revolusi Budaya yang menyaksikan pelbagai provokasi dan kekejaman ke atas kaum-kaum lain dan mereka yang tidak sehaluan dengan dasar komunis.

Pemimpin Melayu bukanlah sebodoh Komunis Cina yang menghalang orang-orang Islam hendak berpuasa dan melakukan solat terawih di negara China serta menyeksa pengamal senaman tradisi Cina (Falun Gong).

APA AKAN JADI JIKA SEMUA INI DILAKUKAN OLEH PEMIMPIN MELAYU KE ATAS SEMUA GOLONGAN RASIS INI DI MALAYSIA??

Apa akan jadi jika kerajaan yang diterajui oleh orang-orang Melayu menghalang tulisan Cina atau kebudayaan Cina ditempat terbuka seperti di Indonesia?

Walhal nama orang-orang Cina pun mesti di'indonesiakan' apatah lagi mahu memperdebatkan perlukah meletakkan tulisan Cina pada papan tanda di jalan-jalan di Jakarta.

Sudah tentu, jika ini terjadi ke atas golongan Cina Rasis ini, maka kelam kelibutlah mereka dalam ketakutan, mata mereka terbelalak dan begitu panik mencapai tahap I.C.U apabila pemerintah Melayu yang dianggap mereka selama ini sebagai lembik, lembab, lekeh dan boleh diprovok ini berani mengambil tindakan sebegitu rupa.

Baru dua hari ditahan dalam penjara, mulut sudah mengomel mengatakan makanan di dalam penjara seperti atau lebih sedikit dari makanan anjing.

PADAHAL APAKAH MAKANAN/LAYANAN YANG DIBERI OLEH CINA KOMUNIS DI REPUBLIK RAKYAT CINA KEPADA PARA TAHANAN MEREKA YANG MENCAPAI TAHAP I.S.A DI SANA??

Adakah anjing gemar memakan dua biji telur rebus, nasi dan sedikit kuah??


PERLU DIINGATKAN, BUKAN SEMUA CINA DI MALAYSIA BERSIKAP PELIK SEPERTI MEREKA.

MASIH BANYAK LAGI CINA YANG MENGAMALKAN HIKMAH DARI AJARAN BUDDHA DAN TAO YANG MENYAYANGI SESAMA MANUSIA, MEMAHAMI BUDAYA DAN AGAMA ORANG MELAYU DAN DAPAT HIDUP HARMONI DENGAN MEREKA.

Ini adalah masalah orang-orang Cina yang mencapai tahap Komunis dan Rasis. Semua Komunis adalah Rasis tetapi bukan semua Rasis adalah Komunis.

Tetapi istimewanya Cina yang dirasuk faham Komunis di Malaysia, mereka adalah Rasis dan Komunis pada masa yang sama.

Jadi Cina Rasis di Malaysia adalah Komunis walau apa pun penafian mereka. Mereka tidak pernah bersyukur hidup di Malaysia dan tidak mahu hidup harmoni bersama orang-orang Melayu selagi hukum Komunis mereka tidak tertegak di bumi Malaysia.

Walaupun mereka berpendidikan tinggi, menjadi ahli politik (misalnya) tinggal di banglo-banglo atas bukit dan memandu Mercedes, tetapi di dalam hati mereka penuh kebencian dan syak wasangka kepada orang-orang Melayu.

Dalam fikiran mereka penuh prejudis dan pesimis terhadap orang-orang Melayu.

Kalau boleh biar orang-orang Melayu miskin semuanya atau tidak langsung memiliki tanah.

Itu pun, mungkin mereka akan bermurah hati melambakkan orang-orang Melayu di flat-flat sesak seperti yang berlaku di Singapura.


APA AKAN TERJADI JIKA MEREKA DIBUANG NEGARA DAN HIDUP DI NEGARA LAIN
SEPERTI DI INDONESIA ATAU REPUBLIK KOMUNIS CHINA?

Sudah pasti sikap mereka akan berubah dan mulut mereka tidaklah mengomel itu dan ini.

Mereka mungkin akan menjadi makhluk Tuhan yang paling tahu untuk bersyukur dan menerima seadanya di bawah pemerintahan yang lebih ketat dan disiplin.

The Hidden Hand sudah lama mengkaji karakter bangsa Cina yang gemar memberontak jika ada peluang, dan nampak hanya kekejaman dan keganasan sahaja diperlukan untuk menundukkan mereka.

Tidak hairanlah mengapa Komunis Cina melayan rakyat mereka yang memberontak dengan begitu kejam sekali.

Mangsa I.S.A versi Komunis Cina diseksa dan tidak diberi makanan apa-apa. Kalau ada pun mungkin bubur nasi berkuahkan darah babi sahaja disajikan kepada mereka.


Ini bukan main-main. Rakyat Cina sendiri terseksa dengan Cina Rasis-Komunis ini apatah lagi kaum-kaum lain.

Tidak mengapa, kita mulakan dengan sejarah kekejaman Cina Komunis di Tanah Besar China.


Kekejaman Komunis di Negeri China(Pendedahan di bawah mengandungi unsur-unsur yang tidak menyenangkan. Kanak-kanak tidak digalakkan untuk membacanya)


Sejarah pemerintahan Parti Komunis China (PKC) selama 55 tahun adalah ditulis dengan darah dan
kebohongan, dan cerita-cerita yang di sebalik sejarah berdarah itu tidak hanya sangat tragik malah mengerikan, bahkan juga jarang diketahui oleh orang.

Dan sehingga kini, setelah melakukan
pembunuhan 60 hingga 80 juta rakyat China yang tidak berdosa serta diikuti dengan kehancuran keluarga yang tidak terkira lagi, orang ramai masih berfikir:

Mengapakah PKC mahu membunuh?

Hingga hari ini PKC masih membunuh pengamal Falun Gong, bahkan pada awal bulan November 2004 masih melepaskan tembakan menindas masyarakat umum yang sedang mengajukan protes di Hanyuan.

Mao Zedong ketika membuat kesimpulan terhadap Revolusi Kebudayaan mengatakan: “Melalui
keadaan kacau-bilau di dunia, dapat mencapai ketenteraman dunia, selepas 7 atau 8 tahun kekacauan hendaklah diulangi lagi.”

Pendek kata, revolusi politik akan dilancarkan setiap 7 atau 8 tahun, dan
sekelompok orang perlu dibunuh selang 7 atau 8 tahun.

Begitu kejam dan sadisnya Komunis.

Betapa gila dan bingungnya kenyataan seorang pemimpin Komunis yang diagung-agungkan golongan Rasis Malaysia setaraf kebingungan Chin Peng yang merengek-rengek hendak kembali ke Malaysia selepas mendapati di China tidak ada seorang pun Melayu yang dapat dijadikan sasaran kekejaman komunis, tetapi yang ada hanya beribu-ribu komunis yang seganas atau lebih haiwan dari dia.

Adakah sesetengah pemimpin politik Cina (yang mengamalkan faham Rasis-Komunis) di Malaysia tidak faham-faham lagi mengapa rakyat Malaysia amat membenci Komunis?


PKC mempunyai landasan teori dan keperluan realiti untuk membunuh orang.

Berdasarkan teorinya, PKC menganut dan menjunjung teori “kediktatoran proletariat” dan “di bawah kediktatoran proletariat tanpa hentinya mengadakan revolusi”.

Maka setelah mendirikan
pemerintahan, PKC “membunuh tuan tanah” untuk menyelesaikan masalah hubungan pengeluaran di pedesaan; “membunuh kelas kapitalis” untuk mencapai tujuan rombakan dalam bidang perdagangan dan perindustrian, bagi menyelesaikan hubungan pengeluaran di bandar.

Setelah kedua-
dua kelas ini habis dibunuh, masalah dasar ekonomi pada asasnya sudah diselesaikan.

Dengan cara
yang sama juga, dalam menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan struktur raksasa , juga menggunakan pembunuhan, termasuk menindas Kumpulan Anti-Parti Hu Feng dan Gerakan Anti Sayap Kanan untuk melenyapkan kaum intelektual.

Begitu juga dengan membunuh kumpulan kepercayaan dan
persatuan masyarakat untuk menyelesaikan masalah agama; melakukan pembunuhan beramai-ramai sewaktu Revolusi Kebudayaan untuk menyelesaikan masalah kuasa mutlak kepimpinan parti dalam bidang politik dan kebudayaan; membunuh orang dalam Peristiwa 4 Jun di Lapangan Tiananmen untuk menghindari daripada krisis politik dan menyelesaikan masalah tuntutan demokrasi; melakukan penindasan ke atas Falun Gong untuk menyelesaikan masalah kepercayaan dan olahraga jasmani, dan lain-lain.

Semuanya ini merupakan respon yang mesti diambil dalam proses PKC memperkuatkan
kedudukannya dan mempertahankan kekuasaannya dalam menghadapi krisis yang berpanjangan.

Ini
termasuklah krisis ekonomi (harga-harga barangan naik mendadak sejak berkuasa, ekonomi yang nyaris hancur setelah Revolusi Kebudayaan), krisis politik (pengingkaran terhadap perintah dan perebutan kuasa politik dalam parti) dan krisis kepercayaan (keruntuhan Kesatuan Soviet dan perubahan drastik di Eropah Timur, isu Falun Gong).

Kecuali isu Falun Gong, semua gerakan politik
yang disebut di depan, hampir semuanya adalah untuk menyalurkan tenaga untuk roh jahat PKC dan membangkitkan semangat revolusi, dan juga sebagai upaya pembersihan dalam organisasi parti, bagi anggota parti yang tidak memenuhi kehendak dan permintaan parti akan disingkirkan.

Sejak tahun 1949, lebih daripada separuh penduduk China pernah mengalami penindasan PKC,
dianggarkan 60 hingga 80 juta orang mati secara tidak normal, jumlah ini telah melampaui jumlah kematian gabungan dua kali Perang Dunia.

Menyerupai negara-negara komunis yang lain di dunia, PKC bukan hanya membunuh rakyat dengan sewenang-wenangnya, malahan melakukan pembersihan dalaman yang berdarah.

Taktiknya juga amat
kejam sekali, salah satu daripada tujuannya adalah untuk menghapuskan anasir-anasir penentang yang mempunyai pandangan yang lain dengannya, yang “sifat manusiawinya” telah mengalahkan “sifat parti”.

PKC bukan sahaja mahu menakut-nakutkan rakyat, tetapi juga mahu menakut-nakutkan
orangnya sendiri, bagi membentuk sebuah “benteng pertahanan yang tidak dapat dibolosi”.Berbeza dengan maharaja dalam sejarah masa silam yang memberikan pengampunan secara besar-besaran setelah menaiki takhta, namun bagi PKC setelah memegang kekuasaan lalu mengangkat pisau penyembelih.

Dalam suatu dokumen Mao mengatakan bahawa, “Banyak daerah yang terlalu takut, tidak berani membunuh anasir reaksionis secara besar-besaran”.

Februari 1951, Jawatankuasa Pusat PKC memberi petunjuk lagi, “Selain daerah Zhejing dan Wannan, kawasan-kawasan lain masih
kurang membunuh, terutamanya di bandar besar dan sederhana, harus terus menangkap dan membunuh sejumlah orang, dan tidak boleh berhenti terlalu awal.”

Mao bahkan memberi cadangan dalam laporan: “Di kawasan desa, membunuh anasir reaksionis pada umumnya harus melebihi 1/1000 daripada jumlah populasi penduduk… di bandar pula pada umumnya harus kurang daripada 1/1000.

Memperhitungkan angka penduduk China pada ketika itu yang berjumlah 600 juta, dengan “titah
raja” yang diturunkan Mao ini, maka sekurang-kurangnya 600,000 orang akan kehilangan nyawa.

Tidak sesiapa yang mengetahui bagaimana mendapatnya kadar 1/1000 ini, barangkali ialah Mao menepuk-nepuk kepala, beranggapan bahawa adanya 600,000 nyawa orang sebagai alas, maka ketakutan rakyat sudah mulai tampak bentuknya, lalu sasaran ini disampaikan kepada pihak bawahan.


PKC mengumumkan, sehingga akhir tahun 1952, jumlah “anasir kontra revolusi” yang telah dilenyapkan adalah melebihi 240,000 orang.

Sebenarnya kakitangan kerajaan Kuomintang (KMT)
yang di bawah peringkat daerah dan tuan tanah yang terbunuh, paling kurang pun sekurang-kurangnya 5 juta orang.

Menurut laporan “Fakta-fakta Kempen Politik Sejak Penubuhan Republik Rakyat China” yang disusun bersama oleh empat unit kerajaan termasuklah Pusat Penyelidikan Sejarah PKC pada tahun1996, dalam “Kempen Tiga Anti” dan “Kempen Lima Anti”, jumlah orang yang ditangkap adalah lebih daripada 323,100 orang, jumlah yang hilang dan membunuh diri lebih daripada 280 orang.

Dalam “Kempen Anti-Hu Feng” pada tahun 1955, lebih daripada 5,000 orang yang terbabit bersama, lebih daripada 500 orang ditangkap, lebih daripada 60 orang mati membunuh diri, 12 orang mati secara tidak normal.

Dalam gerakan penindasan reaksionis yang berikutnya, lebih daripada 21,300 orang dijatuhkan hukuman mati, dan lebih daripada 4,300 orang yang hilang atau membunuh diri.


Kebuluran Di Bawah Komunis Cina
sejak PKC mendirikan pemerintahan, gerakan politik yang mencatatkan angka kematian yang paling tinggi ialah Kebuluran Besar yang terjadi setelah “Langkah Jauh ke Hadapan”.

Sebuah artikel
yang berjudul “Kebuluran Besar” dalam buku “Catatan Sejarah Republik Rakyat China” mengatakan:

“Angka bagi kematian tidak normal dan pengurangan bilangan kelahiran penduduk dari tahun 1959 hingga 1961, adalah sekitar 40 juta orang….Populasi penduduk China telah berkurang sebanyak 40 juta orang. Ini berkemungkinan adalah merupakan bencana kebuluran yang terbesar di dunia pada abad ini.”.

Ahli akademik dari dalam mahupun luar negeri menganggarkan angka kematian
disebabkan kebuluran antara 30 hingga 45 juta orang.

Kebuluran Besar ini diputarbelitkan PKC menjadi “bencana alam selama tiga tahun”.

Pada
hakikatnya selama tiga tahun itu cuaca alam adalah amat baik sekali, bencana alam yang berskala besar dan serius seperti banjir besar, kemarau, ribut taufan, tsunami, gempa bumi, taufan salji, bencana belalang ataupun bencana alam yang lain tidak pernah sekali pun terjadi.

Kebuluran ini adalah semata-mata bencana buatan manusia secara total.

Disebabkan “Langkah Jauh ke Hadapan” membuat seluruh rakyat terlibat dalam pengeluaran besi keluli, menyebabkan sejumlah besar tanaman di sawah ladang terbiar tanpa dituai sehingga menjadi luput; pada masa yang sama, setiap daerah berebut melapor mendapat hasil tuaian besar-besaran.

He Yiran, setiausaha Jawatankuasa PKC di daerah Liuzhou bahkan mereka-reka berita khusus, bahawa hasil penuaian padi di Wilayah Huanjiang
mencapai hasil “setiap Mu dengan tuaian sebanyak 130,000 jin (65,000kg)”.

Kebetulan setelah
Mesyuarat Lu Shan, PKC melancarkan gerakan “Anti Sayap Kanan” di seluruh negeri, dan disebabkan semata-mata ingin mencerminkan kononnya setiap keputusan PKC adalah sentiasa betul.

PKC berdasarkan kepada laporan jumlah penuaian yang palsu, mengekspropriasi dan membeli bahan makanan di seluruh negeri, sebagai suatu bentuk cukai.

Sebagai hasilnya, semua makanan petani,
bahkan biji benih dan bahan makanan ternakan pun disita dan dirampas.

Dengan merampas pun
tetap tidak dapat mencapai jumlah kuota, maka petani pula difitnah menyembunyikan bahan makanan.

He Yiran pernah mengatakan: “Tidak peduli berapa jumlah orang yang mati kebuluran, daerah
Liuzhou pun mahu merebut juara!’’

Ada petani yang rumahnya dirampas bersih sehingga hanya
tertinggal beberapa genggam beras yang disimpan di dalam pot air kencing.

Jawatankuasa PKC Xunle
di daerah Huanjiang bahkan mengeluarkan “perintah larangan memasak”, agar petani tidak dapat makan meskipun mempunyai bahan makanan.

Pengawal PKC digerakkan untuk melakukan rondaan
pada waktu malam, apabila terlihat nyalaan api terus menggeledah dan melakukan penangkapan.

Banyak petani sehinggakan memasak sayuran hutan dan kulit pepohon pun tidak berani, mati kelaparan hidup-hidup. Dalam sejarah, semasa berlakunya kebuluran besar, pemerintahan setempat selalunya mendirikan dapur umum, memasak bubur bagi rakyat untuk makan bersama.

Gudang makanan dibuka untuk
membahagikan bahan makanan, dan mengizinkan rakyat beredar daripada kawasan kebuluran.

Namun PKC jelasnya menganggap bahawa pelarian akan merosakkan “kewibawaan parti”, lalu menghantar tentera pengawalnya untuk menyekat jalan-jalan di pedesaan, menghalang rakyat yang kebuluran melarikan diri ke luar.

Bahkan pada saat-saat mangsa kebuluran tidak lagi dapat menahan
kelaparan lalu pergi merompak bahan makanan di gudang, PKC mengeluarkan perintah untuk menindas dan menembak, dan menfitnah mangsa yang mati ditembak itu ialah anasir kontra revolusi.

Pada waktu itu, di banyak daerah seperti Gansu, Shandong, Henan, Anhui, Hubei, Hunan, Sichuan, Guangxi terdapat banyak mayat yang mati kebuluran yang bergelimpangan di merata-rata tempat.

Petani yang sudah kebuluran pun masih dipaksa untuk mengerjakan “projek pengairan berskala besar” dan “projek penghasilan besi keluli berskala besar”.

Banyak orang yang berjalan-jalan lalu
rebah dan tidak bangun lagi buat selama-lamanya. Akhirnya orang yang hidup pun tidak bertenaga untuk menguburkannya. Di kebanyakan pedesaan keluarga mati satu demi satu.

Bencana kebuluran yang paling serius di sejarah China pernah terjadinya peristiwa “keluarga saling bertukar anak-anak masing-masing untuk dimakan”, namun tiada sesiapa yang makan anak sendiri.

Namun dalam waktu kekuasaan PKC, terjadi cerita yang sedemikian: orang yang hidup bukan hanya memotong mayat orang yang telah mati untuk dimasak dan dimakan, malahan mangsa pelarian dan bahkan anak sendiri pun dibunuh dan dimakannya.

Penulis Sha Qing dalam bukunya “Kaburnya
Muara” (Yi Xi Da Di Wan) memperihalkan suatu kejadian seperti berikut:

“Ada satu keluarga petani,
ahli keluarganya sudah dimakan sehingga hanya tinggal seorang ayah dan dua orang anak, satu lelaki dan satu perempuan.

Pada suatu hari, si ayah mengusir anak perempuannya keluar, sewaktu anak perempuannya balik ke rumah, adik lelakinya sudah hilang, di dalam kuali terapung-apung benda yang berupa selapisan minyak putih, dan di tepi dapur tertinggal selonggok tulang.

Beberapa hari kemudian, si ayah menambah air lagi ke dalam kuali, lalu memanggil anak perempuannya.

Anak perempuannya itu ketakutan sehingga bersembunyi di luar pintu, menangis sekuat-kuatnya dan merayu: “Ayah, jangan makan saya, saya boleh mengumpulkan kayu api dan memasak untukmu, jika makan saya, tiada orang lagi yang membuat ini untukmu”.


Kita tidak tahu berapa banyak tragedi yang menyedihkan seperti ini telah berlaku, namun apa yang
pasti ialah, PKC yang merupakan punca yang mengakibatkan tragedi tersebut malah menjadikannya sebagai pujian dalam memimpin rakyat melawan “bencana alam”, dan terus menggelar dirinya “agung,mulia, betul”.

Inilah sikap Cina Komunis. Adakah mereka ini akan diangkat sebagai hero kemerdekaan negara??

Daripada Revolusi Kebudayaan Dan Pembunuhan 4 Jun sehingga Falun Gong
Revolusi Kebudayaan bermula secara rasminya pada tanggal 16 Mei 1966 hingga 1976 .

PKC sendiri menyebut tempoh waktu itu sebagai “Bencana Besar Sepuluh Tahun”.

Hu Yaobang di kemudian harinya dalam suatu wawancara dengan wartawan Yugoslavia mengatakan:

“Pada waktu itu kira-kira 100 juta orang yang terbabit, merupakan jumlah satu per sepuluh daripada populasi di China.”


Laporan “Fakta-fakta Kempen Politik Sejak Penubuhan Republik Rakyat China” yang disusun oleh Pusat Penyelidikan Sejarah PKC dan lain mendedahkan angka-angka seperti berikut:

“Pada Mei tahun 1984, selepas dua tahun dan tujuh bulan Jawatankuasa Pusat PKC melakukan penyelidikan secara keseluruhan, pengesahan dan penghitungan semula terhadap angka-angka yang berhubungan dengan Revolusi Kebudayaan, mendapati lebih daripada 4,200,000 orang yang ditahan dan diperiksa; lebih daripada 1,728,000 orang yang mati secara tidak normal; lebih daripada 135,000 orang yang dilabelkan sebagai anasir kontra revolusi dan dijatuhkan hukuman mati; lebih daripada 237,000 orang yang mati kerana pertarungan kekerasan, dan yang menjadi cacat dalam pertempuran lebih daripada 7,030,000 orang; lebih daripada 71,200 keluarga hancur berkecai”.

Menurut statistik daripada catatan tahunan bagi wilayah di China, menganggarkan jumlah kematian yang tidak normal dalam Revolusi Kebudayaan sekurang-kurangnya pun mencapai 7,730,000 orang.

Selain memukul mati orang, semasa dalam permulaan Revolusi Kebudayaan, di China munculnya kes-kes kaum intelektual membunuh diri yang kritikal,

Misalnya: Lao She, Fu Lei, Jian Bozan, Wu Han, Chu Anping dan lain-lain, semuanya menempuh jalan buntu pada permulaan Revolusi Kebudayaan.


Masa Revolusi Kebudayaan ialah keadaan “kiri” yang paling gila di China. Membunuh orang pada masa itu adalah merupakan semacam pertunjukan kekuatan untuk memperlihatkan “sifat revolusi”,maka itu pembunuhan terhadap “musuh kelas” dilakukan dengan sangat kejam dan buas.


Namun, “Reformasi Ekonomi dan Keterbukaan” telah membawa perkembangan pesat dalam
kelancaran peredaran berita dan maklumat, lantas membuat banyak wartawan asing dapat menyaksikan peristiwa berdarah “4 Jun” tahun 1989 di Beijing.

Dan menyiarkan rakaman
penyembelihan mahasiswa yang hancur digelek tank di stesen televisyen luar negeri.

Sepuluh tahun kemudian, pada 20 Julai 1999, Jiang Zemin memulakan penindasan terhadap Falun Gong.


Sehingga pada akhir tahun 2002, berita dalaman daripada Tanah Besar China menunjukkan
lebih daripada 7,000 orang diseksa sehingga mati di kem tahanan, kem kerja paksa, penjara dan hospital sakit jiwa, secara puratanya 7 orang dibunuh pada setiap hari.

Pada masa ini, jumlah bilangan yang dibunuh oleh PKC tidaklah sebesar berbanding dengan dahulunya yang mencapai jutaan bahkan puluhan juta, hal ini sebenarnya disebabkan dua perkara penting.

Pertama, kebudayaan parti PKC telah mengubah rakyat menjadi lebih hamba abdi; dan

Kedua, satu lagi ialah gejala rasuah dan penggelapan dana negara yang berskala besar telah
mengakibatkan ekonomi China menjadi “ekonomi jenis transfusi darah”, modal asing telah menjadi tiang sokongan yang penting untuk mempertahankan pertumbuhan ekonomi dan kestabilan sosial.

PKC masih segar dalam ingatan sekatan ekonomi yang dikenakan kepadanya selepas kejadian “Peristiwa 4 Jun”, lalu menyedari bahawa membunuh orang secara terang-terangan pada masa ini akan mengakibatkan modal asing menarik diri daripada China, dengan ini akan mengugat pemerintahannya.

Namun PKC dengan diam-diam tetap tanpa hentinya membunuh, hanya dengan sedaya upaya menyembunyikan kesan lumuran darah.


*Tragedi Tiananmen


Ketika PKC merasakan bahawa dengan hanya membunuh semata-mata tidak cukup menakutkan dan seronok, mereka mulai mencipta berbagai-bagai cara penyeksaan kejam yang baru.

Misalnya memaksa seseorang untuk menelan garam dalam jumlah yang banyak tanpa memberinya air untuk minum, sehinggakan mangsa mati kehausan, atau melucutkan pakaian seseorang dan memaksanya untuk bergolek-golek di atas pecahan kaca, atau membuat lubang di sungai yang membeku pada musimdingin, kemudian melempar mangsa ke dalam lubang tersebut, sehingga mati kesejukan atau mati
lemas.

Di bawah pimpinan langsung daripada PKC dan dengan perintah Mao sebagai
standard, Pengawal Merah bertindak dengan fanatik, dengan tidak mempedulikan apa-apa pun, tanpa hukum dan tanpa peraturan, mulai memukul rakyat dan merampas rumah-rumah di seluruh negeri.

Di banyak tempat, semua “lima kelompok hitam” (tuan tanah, petani kaya, reaksionis, elemen buruk, sayap kanan) dan ahli keluarga mereka dibunuh.

Contoh yang tipikal ialah di daerah Daxing,
semenjak dari 27 Ogos hingga 1 September pada 1966, sejumlah 325 orang dibunuh dalam 48 pasukan besar tempatan daripada 13 komunis Rakyat.

Orang yang dibunuh, yang paling tua berusia 80
tahun, dan yang paling muda berusia hanya 38 hari. 22 rumah dan ahli keluarganya dibunuh sehingga tiada yang tertinggal.

“Memukul orang sampai mati ialah perkara yang biasa."

Di Jalan Shatan, segerombolan Pengawal
Merah menyeksa seorang wanita tua dengan rantai besi dan tali pinggang kulit sehingga orang tua itu tidak dapat bergerak lagi.

Dan seorang wanita anggota Pengawal Merah melompat ke atas tubuhnya dan memijak-mijak perutnya. Wanita tua ini diseksa hidup-hidup sehingga mati di tempat kejadian…..


Dekat Chongwenmeng, ketika Pengawal Merah sedang menggeledah rumah seorang janda “tuan
tanah”, mereka memaksa setiap jiran tetangganya untuk membawa satu teko air mendidih dan menyiramkan air panas ini ke kolar leher janda tersebut sehingga kulitnya masak melecur.

Beberapa
hari kemudian mayat janda tersebut ditemui mati dalam bilik dengan tubuhnya dipenuhi ulat berenga……

Pada masa itu terdapat banyak cara membunuh yang dilakukan, termasuk memukul
sampai mati dengan batang kayu, memotong dengan sabit, dan mencekik mati dengan tali.

Cara
membunuh bayi lagi kejam; memijakkan kakinya di satu kaki si bayi dan menarik kaki bayi yang satunya lagi, sehingga merobek si bayi menjadi dua bahagian.” (Daripada buku “Penyiasatan terhadap Pembunuhan Beramai-ramai Daxing” oleh Yu Luowen)

Di wilayah Wuxuan, bagaikan anjing liar yang memakan
mayat dalam waktu epidemik, orang-orang dengan gilanya memakan orang yang lain.

Seringkali
mangsa-mangsa pada awalnya “dikritik secara umum” (dimalukan dikhalayak ramai), dan diikuti dengan pembunuhan dan kanibalisme.

Sesaat mangsa rebah ke tanah, tidak kira sama ada hidup ataupun mati, orang-orang akan mencabut pisau yang telah disediakan awal dan mengelilingi si mangsa, memotong mana-mana bahagian tubuh si mangsa yang dapat diperolehnya.

Pada tahap ini, rakyat yang biasa juga turut terlibat dalam kanibalisme ini. Semua rasa berdosa dan sifat manusiawi habis dilenyapkan oleh taufan “pertarungan kelas”.

Kanibalisme seterusnya menular menjadi suatu wabak epidemik dan orang ramai menikmati pesta kanibalisme. Semua bahagian daripada tubuh manusia pun dimakan, termasuk jantung, daging, hati, ginjal, sesiku kaki dan urat.

Tubuh manusia dimasak dengan pelbagai cara termasuk merebus, mengukus, menumis, memanggang, menggoreng untuk dijadikan lauk kenduri.
Orang minum arak dan bermain-main sementara memakan daging manusia.

Dalam masa puncak,
bahkan kantin organisasi pemerintahan tertinggi, Jawatankuasa Revolusi wilayah Wuxuan juga menyediakan menu daging manusia.

(Anda pernah lihat video orang merebus sup bayi dan penyeksaan ke atas kucing sebelum digoreng di negeri China?)

Penindasan Terhadap Falun Gong

Apabila rakyat China mulai memasuki era perkomputeran dan ruang angkasa, serta dapat
membicarakan secara peribadi tentang hak asasi, kebebasan dan demokrasi, banyak orang berfikir bahawa keganasan yang mengerikan dan menjijikkan itu sudahpun berlalu.

PKC juga telah meliputi
pakaian tamadun dipermukaan luarnya dan bersiap sedia untuk berhubung dengan dunia.

Namun ini jauh daripada hakikat sebenarnya. Ketika PKC mendapati adanya sekumpulan orang yang tidak gentar dengan penyeksaan dan pembunuhan yang kejam, cara penindasan yang digunakan PKC bahkan semakin naik gila.

Kumpulan yang ditindas dengan cara sedemikian ialah Falun Gong.

Jika berkata, kekerasan dan kanibalisme yang dilakukan Pengawal Merah di Daerah Guangxi adalah untuk melenyapkan tubuh fizikal mangsa, membunuh dalam masa beberapa minit atau beberapa jam, maka penindasan yang dilakukan ke atas para pengamal Falun Gong adalah untuk memaksa mereka melepaskan kepercayaan terhadap prinsip “Sejati, Baik, Sabar”.

Penyeksaan yang kejam malahan
berlanjutan selama berhari-hari, berbulan-bulan atau bahkan bertahun-tahun.

Dianggarkan lebih
daripada 10,000 orang pengamal Falun Gong telah mati diseksa.

Pengamal Falun Gong yang telah mengalami penderitaan daripada pelbagai jenis seksaan, dan yang
dapat melepaskan diri daripada kematian telah melaporkan terdapat lebih daripada 100 jenis cara penyeksaan kejam yang dilakukan PKC; berikutnya hanyalah sebahagian daripada contohnya.

Memukul dengan kejam adalah merupakan salah satu cara penyeksaan yang paling sering digunakan untuk menganiaya pengamal Falun Gong.Polis dan pengawal penjara secara langsung memukul
pengamal-pengamal, dan juga menghasut tahanan yang lain untuk memukul pengamal.

Banyak
pengamal yang dipukul sehingga menjadi tuli dan tisu telinga luar terkoyak, mata mereka diremukkan, gigi mereka dipecahkan, juga, tengkorak, tulang punggung, tulang rusuk, tulang selangka, tulang pinggul, lengan dan kaki telah patah dipukul; ada yang tangan dan kaki telah diamputasi kerana patah dipukul.

Sebahagian penyeksa dengan kasar mencubit dan meremukkan alat kelamin lelaki dan menendang alat kelamin pengamal wanita.

Jika pengamal tidak menyerah, penyeksa akan terus memukul sehingga kulit pengamal robek koyak dan kelihatan dagingnya. Tubuh pengamal telah menjadi tidak berbentuk sepenuhnya dan darah tersimbah-simbah.

Penjaga pejara malahan menyiram air garam pada tubuh pengamal dan merenjat pengamal dengan tongkat elektrik.

Bau darah dan daging hangus terbakar sehingga menjadi berbaur, jeritan kesakitan amat menyayat hati.
Sementara itu penyeksa juga menggunakan beg plastik untuk menutupi kepala pengamal membuat mereka
ketakutan dan sesak nafas.

Renjatan elektrik juga merupakan cara yang lain yang sering digunakan dalam kem kerja paksa di China untuk menyeksa pengamal Falun Gong.

Polis menggunakan tongkat elektrik untuk merenjat
bahagian sensitif tubuh pengamal, termasuk mulut, kepala, dada, alat kelamin, payu dara wanita; alat kelamin, pinggung, paha, tumit kaki lelaki.

Ada sesetengah polis yang merenjat pengamal dengan beberapa batang tongkat elektrik di merata-rata tubuh pengamal sehingga daging yang terbakar dapat tercium baunya, dan bahagian yang terluka menjadi hitam lebam.

Kadang-kala kepala dan dubur direnjat secara serentak.


Polis seringkali menggunakan sepuluh atau lebih banyak tongkat elektrik sekaligus untuk menyeksa pengamal dalam jangka waktu yang lama. Biasanya satu tongkat elektrik mempunyai berpuluh-puluh ribu volt.

Ketika tongkat elektrik tersebut menyahcas akan mengeluarkan cahaya biru dan diikuti dengan bunyi yang menyakitkan telinga.

Ketika arus elektrik merentasi tubuh seseorang, rasanya bagaikan dibakar atau digigit oleh ular. Setiap renjatan sangatlah menyakitkan
bagaikan gigitan ular.

Kulit mangsa berubah menjadi merah, pecah, hangus terbakar dan bernanah. Terdapat tongkat elektrik yang mempunyai daya voltan yang lebih tinggi, jika direnjat di kepala bagaikan dihentam dengan tetukul.

Polis menggunakan puntung rokok untuk membakar tangan, muka, tapak kaki, dada, punggung,
puting payu dara, dan bahagian-bahagian lain tubuh pengamal, menggunakan pemetik api untuk membakar tangan dan alat kelamin pengamal.

Batang besi yang dibuat khusus dipanaskan dalam ketuhar sehingga menjadi merah membara, digunakan untuk membakar lecur kaki pengamal.

Polis juga menggunakan arang yang panas membara untuk membakar muka pengamal, membakar hidup-
hidup sehingga mati pengamal yang telah diseksa secara keji yang masih bernafas dan berdenyut nadinya.

Polis kemudian mengatakan bahawa kematiannya adalah disebabkan “membakar sendiri”.


*alangkah kasihannya jika gadis cina secantik ini diperlakukan oleh Komunis China yang kejam.


Polis memukul payu dara dan kelamin pengamal wanita; memperkosa wanita dan juga memperkosa secara beramai-ramai; menggunakan tongkat elektrik untuk merenjat payu dara dan alat kelamin mereka; menggunakan pemetik api untuk membakar puting payu dara, dan memasukkan tongkat elektrik ke dalam vagina pengamal dan merenjatnya;

Mengikat empat batang berus gigi bersama dan mencucuk ke dalam vagina pengamal wanita sambil memutar batang berus gigi tersebut; mengkaitkan
bahagian vagina pengamal wanita dengan kait besi; menggari tangan pengamal wanita ke belakang, kedua-dua puting payu dara dikaitkan bersama dengan dawai dan direntasi dengan renjatan arus elektrik; melucutkan pakaian pengamal wanita, dan memasukkan mereka ke dalam penjara lelaki dan dibiarkan diperkosa.


*Komunis sering melakukan penderaan seksual ke atas gadis-gadis Cina di kem-kem kerja paksa di seluruh China.


Polis memaksa pengamal Falun Gong untuk memakai “jaket pengikat” kemudian menyilang dan mengikat tangan mereka ke belakang. Polis menarik tangan pengamal ke depan dada, dan mengikat kedua-dua kaki, dan menggantung pengamal di luar jendela.

Pada masa yang sama, polis juga menyumbat mulut pengamal dengan kain, memasang fon telinga pada mereka, menyiarkan kata-kata yang menfitnah Falun Gong secara berterusan.

Mangsa yang mengalami seksaan ini terus mengalami kepatahan tulang pada lengan, bahu, pergelangan tangan dan sesiku.

Mereka yang diseksa dengan cara ini dalam jangka waktu yang panjang akan mengalami kepatahan saraf pada tulang belakang, dan mati dalam kesakitan yang teramat.


Polis juga melemparkan pengamal ke tempat yang penuh dengan air kotoran ataupun air najis.

Penyeksaan yang lain termasuklah menusuk stik bambu ke kuku jari pengamal; memaksa pengamal untuk tinggal di dalam bilik lembap yang penuh dengan kutu merah, hijau, kuning dan putih di lelangit, lantai dan dinding; membiarkan anjing, ular dan kala jengking untuk menggigit pengamal; dan menyuntik pengamal dengan ubat-ubat yang merosakkan saraf.

Ini hanyalah beberapa cara daripada cara penyeksaan yang tidak terkira terhadap pengamal dalam kem kerja paksa.


*Cik Zhu Xia sebelum ditangkap Cina Komunis.Lihat betapa manisnya senyuman gadis yang 'innocent' ini.


*Keadaan Zhu Xia selepas dibebaskan dari Brainwashing Centre.Ketika itu gadis manis ini berkeadaan seperti orang gila,tidak siuman,sering ketawa dan menangis secara tiba-tiba dan menghempaskan-hempaskan dirinya ke dinding.Gadis ini telah didera secara melampau dari segi seksual,mental dan fizikal oleh Komunis Cina sendiri.APA YANG AKAN TERJADI JIKA GOLONGAN YANG MENYOKONG PENGGANAS LTTE DAN GOLONGAN 'LEBIH BAIK DARI MAKANAN ANJING' DILAYAN MENGIKUT GAYA LAYANAN CINA KOMUNIS??


Mungkin hanya itulah cara yang sesuai untuk mendidik orang yang tidak mengerti untuk hidup bersama-sama orang-orang Melayu dan pribumi yang lain.


Mungkin golongan ini terlampau banyak di China sebab itu Mao Zedong mengambil keputusan drastik menangkap mereka, menelanjangkan, menyeksa dan akhirnya membunuh mereka beramai-ramai serta daging mereka direbus untuk dijadikan hidangan makan malam Peringkat Tertinggi Komunis.


Jadi perlukah bertanya lagi mengapa orang-orang Melayu bencikan Komunis?

Cina Komunis bukanlah sahabat mereka dan bukanlah orang Cina yang baik hati yang mereka kenal semasa era Maharaja dahulu.

Betapa sedihnya hati orang-orang Melayu setelah ditindas Jepun, Cina Komunis pula menimbulkan huru-hara.

Ini bukanlah spesis Cina Baba dan Nyonya yang pandai hidup harmoni dengan orang-orang Melayu sejak beratus tahun lamanya.

Cina Komunis bukanlah setulus hati Laksamana Cheng Ho yang datang dengan Armada Laut China yang teramat besar meliputi berpuluh-puluh bahtera perang, kapal besar dan kecil serta tongkang-tongkang, datang ke Melaka mengadap sultan.

Jika Laksamana Cheng Ho seorang Cina Rasis lagi Komunis, sudah tentu dia akan mengarahkan armada tentera Cina menakluk Melaka yang kecil itu, membunuh dan memperkosa penduduknya.

Inilah misteri hubungan bangsa Cina dan Melayu sebelum Cina diracun ideologi Komunisme.

Apabila ideologi Komunis ini merasuk kaum Cina di Malaysia, tidak hairanlah mereka berubah sikap menjadi makhluk kejam yang laparkan daging manusia dan hauskan darah.

Ikuti petikan dibawah dan bandingkan dengan kekejaman Komunis di China.

Apalah yang syaitan komunis ini buat terhadap orang-orang Melayu yang suka melayan tetamu mereka dengan penuh rendah diri dan baik hati dan menyangka tetamu mereka ini sama seperti Cina-Cina yang baik hati di zaman Cheng Ho dan Maharaja Cina.

"Ayah dan bapa saudara saya diikat dengan tali antara satu sama lain, mereka diseksa, seluruh tubuh ditetak dan ditakik-takik sebelum leher kedua-duanya disembelih."

"Semasa ditemui, mayat kedua-duanya hanya tinggal rangka dan tulang, bercampur antara satu sama lain tanpa kepala, amat jelas kesan takikan bertubi-tubi seperti sebatang pokok kayu yang ditakik-takik bagi dikeluarkan getahnya."

Demikian cerita Profesor Dr. Amat Juhari Moain, bekas Dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi Universiti Putra Malaysia (UPM).

Beliau berkata, jenazah bapanya, Moain Saridin @ Shahidin dan Hassan Akasah yang dibunuh dengan penuh kejam tanpa perikemanusiaan oleh komunis itu kemudian dikebumikan dalam satu liang lahad di Kampung Sungai Dulang Darat, Rengit, Batu Pahat Johor.

Mengimbas kejadian menyayat hati yang berlaku pada akhir Jun 1945 tetapi masih lagi segar di ingatan seolah-olah baru berlaku semalam, Amat Juhari, 69, berkata, semasa dia dan bapanya mandi di tepi Sungai Dulang pada waktu petang, mereka didatangi beberapa penduduk yang meminta bantuan.

Menurut beliau, arwah ayahnya, seorang ketua kampung, dimaklumkan mengenai penangkapan seorang alim yang dikenali dengan nama Wak Sulaiman oleh sekumpulan komunis.

"Adalah menjadi tanggungjawab arwah ayah untuk membantu anak buahnya, lantas dia yang berselempang kain merah segera bergegas ke kawasan hutan di pinggir kampung, kawasan yang menjadi persembunyian komunis itu dengan ditemani oleh Hassan."

"Sehingga lewat tengah malam ayah, Hassan dan Wak Sulaiman masih tidak pulang dan selepas beberapa minggu, langsung tiada berita mengenai mereka bertiga, sama ada hidup atau mati."

"Pada malam yang sama terdapat seorang Cina bersenjata mundar-mandir di kawasan rumah kami, seperti tidak membenarkan kami keluar mendapatkan bantuan."

"Keadaan itu berlarutan sehingga beberapa minggu menyebabkan kami sekeluarga menjelang malam terpaksa menyorok di kawasan pokok buluh berhampiran bagi mengelak perkara tidak diingini berlaku," katanya kepada Utusan Malaysia keluaran 30 May 2009.

Beberapa minggu selepas itu apabila keadaan telah menjadi aman, penduduk kampung mula berani keluar rumah untuk mengerjakan kebun masing-masing dan ketika itulah mayat Moain dan Hassan ditemui di bahagian hutan.

Sementara itu, Amat Juhari berkata, pada akhir Mei tahun sama, sebelum kejadian itu berlaku, sekumpulan kira-kira 20 komunis yang lengkap bersenjata mengunjungi bapanya di rumah bagi mempelawa dan meyakinkan arwah supaya menyertai kumpulan haram mereka, tetapi telah ditolak.

Tambah beliau, kekejaman komunis tidak hanya terhenti di situ malah ramai lagi penduduk kampung yang berpengaruh seperti penghulu, orang alim dan pendekar dibunuh kerana enggan memberikan sokongan dan kerjasama kepada mereka.

"Saya masih ingat lagi kejadian di Kampung Sungai Tongkang berhampiran kampung kami apabila komunis menyerang rumah penghulu, mereka tembak bertubi-tubi sebelum dibakar menyebabkan kira-kira 30 orang yang berlindung di rumah berkenaan mati," katanya.

Dalam pada itu, beliau berkata, arwah bapanya sebenarnya telah menghidu lebih awal kegiatan komunis di negara ini apabila mendapat maklumat melalui pembacaan dalam Utusan Melayu dan Utusan Zaman yang dilanggan terus daripada Singapura pada masa itu.

Banyak lagi kekejaman Komunis di zaman Bintang Tiga dahulu.

Cukuplah jika anda membaca kisah Tragedi Bukit Kepong.

Bukan sahaja Cina malah Melayu juga jika dirasuk racun Freemason ini sudah gila dan hauskan darah sahaja.

Tidak termampu lagi ingin menyenaraikan segala bentuk kekejaman Cina Komunis samalah seperti ingin menceritakan Tragedi 13 Mei 1969,yang dimulakan oleh warisan sisa-sisa Bintang Tiga yang masih hidup ketika itu.


Mereka dengan rakus menghayun parang membunuh orang-orang Melayu yang terpinga-pinga di tepi-tepi jalan di Kuala Lumpur yang masih tertanya-tanya apakah yang berlaku sebenarnya?

Perbuatan mereka semakin ganas dan tidak berperi kemanusiaan.

Golongan Rasis ini menuduh orang-orang Melayu yang memulakan dahulu tetapi masakan tiada angin pokok bergoyang??
Apabila orang-orang Melayu mencapai tahap alter amuk, kemarahan tidak terbendung lagi dan bermulakan 'acara bersimbah darah' melawan golongan Rasis yang bodoh dan berakal haiwan.

Yang tidak berdosa turut terbunuh sehingga ramai kaum Cina yang tidak rasis dan tidak mencampuri aktiviti rasis menyerbu masjid dan bersembunyi di surau minta dikasihani.
Fenomena 'parang terbang' menjadi simbol klasik tragedi ini dan mencapai tahap 'cult'.

Apabila diserbu 'parang terbang' barulah golongan Cina Rasis dan Komunis tersedar dan sembuh tiba-tiba dari demam mereka hasil termakan racun Illuminati Yahudi.

Mereka pun memberhentikan kelakuan bodoh mereka dan ada juga di antara mereka segera merengek-rengek di masjid-masjid minta dikasihani oleh tok siak dan tok imam.


*gadis Melayu dan gadis Cina


Apa gunanya menyakitkan hati orang-orang Melayu?

Apa gunanya menyentuh sensitiviti orang Melayu?

Mengapa hendak memadam tulisan jawi di tanda jalan?

Mengapa menyentuh azan dengan mengatakan mengganggu tidur dan ketenteraman awam?

Padahal bukannya azan dilaungkan sampai sejam dan menjerit-jerit seperti penyanyi rock tidak seperti anjing-anjing peliharaan yang menyalak tidak kira masa dan menggigit kanak-kanak.

Azan adalah sesuatu yang teramat mulia,dan sesiapa yang merendah-rendahkan atau menghina azan statusnya lebih hina dari haiwan.

Suara bacaan ayat-ayat suci atau kuliah agama bolehlah dipertimbangkan diperlahankan atau hanya dipasang di dalam masjid sahaja tetapi bukan azan.

Azan fungsinya untuk mengajak umat Islam bersolat. Mengapa pula diarah merendahkan 'volume' azan?

Lihat jika Cina Komunis dan Rasis diangkat menjadi pemimpin sudah tentu azan akan diharamkan atau mereka lebih bermurah hati sekadar mengarahkan corong azan diarah ke dalam masjid? (lucunya) atau tidak boleh menguatkan suara azan seperti yang berlaku di Singapura.


Sudah tentu masjid dan surau di bina di dalam kawasan di mana terdapat orang-orang Melayu dan muslim yang kain tinggal.

Jika ada kaum-kaum yang beragama bukan Islam yang lain tinggal di situ mereka sepatutnya boleh bertolak ansur dengan keadaan ini umtuk tinggal dengan harmoni bersama-sama muslim.

Mengapakah golongan Rasis tidak mahu berfikiran positif sesaat pun dari kebaikan azan yang dapat menentukan waktu sesuatu tanpa melihat kepada jam?

Ada di antara mereka adalah pakar motivasi dan ahli politik yang sudah tentu membaca buku-buku tentang fikiran positif, tetapi fikiran mereka penuh dengan ion-ion negatif apabila terdengar sahaja azan.


Diriwayatkan oleh sebuah hadis yang bermaksud:

"hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan sedang berkumandang, jika tidak Allah akan kelukan lidah mu ketika maut menghampiri mu".

Lihat betapa tingginya martabat azan, yang dikaitkankan dengan sakaratul maut.

Golongan bencikan azan hanya akan terlompat terkejut beruk apabila melihat betapa agungnya azan apabila berada di alam barzah dan akhirat dan sudah tentu ketika itu.

kalau boleh mereka mahu kembali ke dunia untuk membuat rumah di hadapan bilal melaungkan azan, atau menempah speaker untuk dipasang di dalam rumah yang bersambung dari sistem P.A masjid.


Orang Melayu boleh bersabar bertahun-tahun menghidu bau busuk kandang babi seperti di Bukit Pelanduk walhal babi adalah haiwan yang amat sensitif kepada orang Melayu.

Adakah azan begitu mengganggu mereka laksana muzik Death Metal ditalakan ke telinga mereka pada waktu subuh hari?

Adakah azan berlirikkan kata-kata menghina kaum bukan Melayu seperti lirik Negarakuku yang mempersendakan azan?

Jika dasar kerajaan yang dianggap oleh pencipta Negarakuku sebagai diskriminasi tidak mengapa tetapi apa perlunya memperlekehkan azan?

Adakah mempersendakan agama orang lain sebagai 'karya seni' atau sekadar 'luahan rasa anak muda'?

Shit!

Ini semua lahir dari hati penuh perasaan rasis yang tidak ada alasan sama sekali mengapa mahu menyentuh sensitiviti agama kaum lain.
Orang yang tidak faham atau buat-buat tidak faham tentang sensitiviti agama orang lain agaknya patut diperlakukan seperti gaya Cina Komunis di negeri China.

Mereka akan ditangkap dan dipakaikan papan tanda di leher mereka.

Dalam kes ini,mungkin papan tanda bertuliskan 'SAYA TIDAK FAHAM PERASAAN KAUM LAIN' atau 'SAYA ADALAH RASIS' layak digantung di leher golongan Negarakuku ini kemudian dipaksa berjalan ke khalayak ramai.Sambil itu orang ramai akan mencemuh dan menjerit "rasis!rasis!rasis!" ke arahnya.

Bagaimana?

Mahukah hukum Komunis dilaksanakan ke atas golongan Negarakuku Komunis yang rasis ini?

SEBENARNYA TERDAPAT RAHSIA PENTING DI SINI.

Untuk mengkaji mengapa sesetengah kaum Cina bertukar menjadi Rasis dan Komunis, kita mestilah faham karakter sesuatu kaum jika hidup berasingan di antara satu sama lain.
Orang-orang Cina yang bersikap rasis dan prejudis kepada Melayu ialah golongan Cina yang hidup mereka majoritinya
TIDAK BERCAMPUR GAUL DENGAN MASYARAKAT MELAYU.

Kebanyakan mereka tinggal di kawasan perumahan mewah. Banglo-banglo mewah di atas bukit adalah 'urban legend' bagi golongan Cina yang sukar untuk didekati oleh masyarakat Melayu.

Mereka hidup di dalam kecinaan mereka sendiri. Mereka tidak mahu ambil pusing tentang kaum-kaum lain apatah lagi orang-orang Melayu yang bagi mereka adalah 'low standard' berbanding diri mereka yang ada 'class'.

Di dalam kepala mereka sebenarnya penuh dengan andaian bahawa Melayu sinonim dengan kemalasan dan kurang berpendidikan.

Bagi mereka orang-orang Melayu tidak penting, yang penting ialah bagaimana mahu menghalau orang-orang Melayu dari menyibuk dari pandangan mata mereka.


INGAT! INI ADALAH KARAKTER KHUSUS UNTUK CINA RASIS BUKAN SEMUA CINA KAYA DI MALAYSIA.

Ada juga jutawan Cina yang baik hati membantu menaikkan Melayu dalam perniagaan dan menyumbang bantuan kewangan kepada orang-orang Melayu miskin di kampung-kampung.


Bukanlah hendak mengatakan semua Cina kaya yang tinggal di atas bukit semuanya Rasis.

Tetapi sebab dan ciri-ciri yang dominan kepada Cina yang dijangkiti penyakit Rasis ini 90% disebabkan keadaan sosial yang tidak bercampur dengan orang-orang Melayu.

Situasi ini seolah-olah kembali mendokong prinsip Pecah dan Perintah.


Jika kita melihat kaum Cina yang tinggal di kampung-kampung baru atau tinggal berdekatan kampung-kampung Melayu, kita akan lihat kadar toleransi mereka terhadap adat, budaya dan agama orang-orang Melayu begitu tinggi dan kondusif sekali.

Mereka dapat hidup, bekerja dan bermain dengan orang-orang Melayu sebagai satu keluarga tanpa syak wasangka atau perasaan negatif.

Tidak dinafikan ketika bekerja bersama-sama,adakalanya mereka bertengkar,tetapi pertengkaran mereka hanya berkisar mengenai kerja dan bukannya meleret-leret hingga menyentuh isu bangsa dan agama sepertimana sesetengah ahli politik Cina yang 24 jam mahu memikirkan apakah isu yang dapat menyentuh kemarahan orang Melayu.


Trend ini juga terdapat di bandar-bandar, di kawasan-kawasan perumahan di mana kaum Cina dan Melayu hidup bersama dan anak-anak mereka bersekolah di tempat yang sama. Keadaan ini menyebabkan mereka saling mempelajari budaya atau cara hidup masing-masing.

KEADAAN INI MEMBUATKAN MEREKA SALING FAHAM-MEMAHAMI DI ANTARA SATU SAMA LAIN.

'Saling faham-memahami' adalah katakunci kepada keharmonian semua kaum di Malaysia, bukan sahaja antara Melayu dan Cina.

Ini adalah rahsia bagaimana Cina Kampung Koh dapat minum semeja dengan Melayu yang baru balik dari kerja dan inilah rahsia bagaimana Cina Butterworth dapat bersama-sama orang-orang Melayu menikmati 'Rojak Tonggek' di tepi Selat Seberang Perai tanpa bersikap rasis dan kauvinis sama sekali.

Mereka dapat mencecah sambal kicap sehingga bersentuhan cucuk-cucuk rojak bebola ketam mereka tanpa bermuka masam atau memaki hamun di antara satu sama lain.

Tingkat kefahaman orang-orang Cina di Taman Ria Jaya, Sungai Petani terhadap pentingnya azan kepada orang-orang Islam mungkin lebih sedikit dari orang-orang Cina di perumahan mewah di Seputeh atau di Cheras.

Walaupun sudah lama duduk bertahun-tahun di Malaysia, mungkin para penternak babi di Bukit Pelanduk masih gagal memahami tentang sensitiviti orang-orang Melayu terhadap haiwan tersebut.

Apa sebabnya?


SEBABNYA MEREKA TIDAK CUBA UNTUK MEMAHAMI SENSITIVITI KAUM LAIN DAN HANYA KEUNTUNGAN DAN SOAL HIDUP MEREKA SAHAJA YANG MEREKA FIKIRKAN.

Sebagai cadangan, eloklah semua kandang-kandang babi dipindahkan ke perkampungan atau perumahan yang diduduki kaum Cina dan dilarang membina kandang babi sejauh 3 kilometer misalnya dari perkampungan atau tempat tinggal Melayu/Islam.

Ini barulah satu keadilan kerana orang Melayu Islam tidak memakan babi.
Penyakit rasis ini bukan sahaja terkena kepada sesetengah kaum Cina, tetapi berjangkit juga kepada orang Melayu.

Ada juga sesetengah orang Melayu bila bercakap dengan orang-orang Cina yang mahu bertanya sesuatu, mereka melayan kasar tanpa bersebab.

Sesetengah orang Melayu juga masih ada bersikap prejudis dengan mengatakan orang-orang Cina adalah Komunis kepada orang-orang Cina baik hati yang mahu berkawan dengan Melayu sehingga mereka tersinggung dan berkecil hati dengan sikap orang-orang Melayu yang masih tidak dapat menerima kehadiran mereka di bumi Melayu ini.


Percayalah, selagi para pemimpin Melayu masih ingatkan Tuhannya dan agamanya, mereka tetap mahu berusaha mewujudkan kestabilan antara kaum di dalam negara.

Hak-hak bumiputra janganlah dipersoalkan kerana itu adalah sensitiviti pribumi khasnya orang Melayu.

Setiap pemimpin Melayu/Islam yang mentadbir Malaysia ini akan berusaha dan memikirkan bagaimana untuk memenuhi kehendak semua kaum supaya masing-masing tidak berkecil hati.

Melayu sebagai pribumi tidak berkecilhati, Cina dan India juga tidak berkecil hati.

Tetapi adakah pengganas LTTE atau Komunis bersedia menjaga hati orang-orang Melayu atau menjaga Islam dengan kasih sayang apabila diberi peluang memerintah??

Sampai bila pun orang-orang Melayu tidak percaya kepada golongan pelik ini selagi pendekatan mereka sangat subversif, ganas dan tidak tentu hala.


PENGGANAS LTTE DAN KOMUNIS MENGAMBIL KESEMPATAN KE ATAS SIKAP TERLAMPAU BERLEMAH LEMBUT ORANG-ORANG MELAYU.


Jika ada pemimpin Melayu yang suka memainkan isu perkauman, mereka juga adalah para kuli atau hamba The Hidden Hand sama ada bergaji atau tidak, juga dirasuk faham Freemason penyembah Syaitan.

Mereka sudah setaraf dan layak minum semeja bersama-sama para pengganas LTTE dan Komunis

Mereka tidak mahu memikirkan masalah bangsa mereka sendiri dan membenci para ulama dan mufti-mufti.

Anak-anak mereka dibiarkan liar dan belajar meminum air kencing syaitan.

Satu-persatu tanah hakmilik orang Melayu dijual. Pulau-pulau diberi kepada tauke-tauke kaya. Sekolah-sekolah agama rakyat ditutup.

Isteri-isteri dibiarkan menayangkan rambut mereka dimana semua itu akan dipertanggungjawabkan kepada suami-suami mereka para Elit Melayu ini di akhirat kelak.

Semakin tinggi jawatan mereka, semakin hilang perasaan kasih sayang kepada agama dan bangsa sendiri setelah hidup 'baru' mereka dikelilingi para Melayu yang gersang agama dan perasuah serta para tauke kaya yang ada agenda tersendiri.TERDAPAT JUGA ORANG MELAYU YANG SANGGUP MENJADI EJEN ATAU ANJING CHINESE ILLUMINIST YANG BERTUANKAN YAHUDI ZIONIS.

Mereka sanggup menjual aset-aset negara kepada musuh tanpa ada perasaan simpati sedikit pun kepada orang-orang Melayu bangsanya sendiri yang ada kalanya seperti hidup mengemis di tanah air sendiri.

Jika ditawarkan wang sejumlah 2.3 juta misalnya kepada Melayu dungu para kuli Zionis ini, sudah tentu mereka tidak membuang masa lagi segera menjual hakmilik bangsa dan keselamatan negara kepada musuh-musuh yang tidak sabar-sabar lagi untuk membunuh dan memperkosa para penduduk negaranya.


KESIMPULANNYA tidak kira sama ada Cina atau Melayu, jika sudah dirasuk, Cina atau Melayu tadi tidak mampu untuk berfikir waras lagi.

Politik mereka adalah mengisi perut sendiri. Semua perjuangan bangsa dan agama adalah pembohongan semata-mata.

Sama ada Cina Komunis atau Melayu Nasionalis, mereka sama sahaja kecuali sedikit dari mereka yang masih dapat berfikir waras.

Cina Komunis mengatakan mereka adalah pejuang kemerdekaan dan mahu menolong rakyat padahal Komunis di tanah air mereka sendiri (tempat mereka berasal iaitu China) adalah mimpi ngeri buat orang-orang Cina sendiri.


Untuk keluar dari masalah ini hanyalah fikiran yang waras untuk menyemai kasih sayang sesama manusia (love) dan memahami hikmah ajaran-ajaran Nabi Muhammad s.a.w iaitu Islam yang mulia.

Suatu hari nanti,mungkin...dua bangsa sahabat baik ini akan duduk semeja dengan tenang sambil merenung masa depan yang cerah dan gemilang di The Land of The East ini.


*Perkahwinan antara bangsa Cina dan bangsa Melayu

Tok Janggut

View Comments


Inilah gambar aruah Tok Janggut yg disimpan dalam perpustakaan Universiti Oxford, UK.

Al-Fatihah buat Wira yg menentang penjajahan Inggeris di Kelantan suatu masa dulu...

THE KEYS OF KINGDOM OF HEAVEN

View Comments


Dua Rahsia Sulit Terbesar:Dua Kunci Rahsia

Lambang di atas adalah tanda kebesaran dan lencana bagi Paus Vatikan sebagai Ketua Kristian aliran Katolik dan pemerintah negara Vatikan.

Ia terdiri daripada tiga mahkota kecil yang disebut 'Triple Tiara',salib emas di atasnya dan 'Crossed Key' iaitu lambang dua kunci bersilang; satu berwarna emas dan satu berwarna perak.

Ini adalah lambang kemegahan rasmi bagi siapa yang menduduki kerusi Paus Vatikan.Bagi penganut Kristian yang dungu dan tidak mahu mengkaji,tiada apa-apa yang istimewa dari lencana Paus ini.

Tetapi bagi para pengikut Illumination peringkat tertinggi,lambang ini mengandungi rahsia yang amat berbahaya dan perlu dijaga. Rahsia yang amat terpendam beribu tahun. Rahsia yang hanya dapat dibaca dalam manuskrip-manuskrip asli dan kuno berasal dari catatan-catatan para pengikut awal Hawariyyun (The Twelve Apostles) yang berkelana keluar dari Galilee,Antokiah (Antioch) dan kawasan-kawasan sekitar Palestin ke arah Eropah dan Afrika.

Manuskrip-manuskrip ini ada yang dibakar dan rahsia yang terkandung di dalamnya disenyapkan oleh para Paderi beribu-ribu tahun, namun demikian ada di antara mereka yang dibukakan hatinya oleh Tuhan untuk menyebarkan rahsia ini dari mulut ke mulut,menulisnya dalam tulisan-tulisan,melakarkannya dalam lukisan-lukisan, mengukirnya pada ukiran-ukiran; mereka menyembunyikannya dalam kod-kod rahsia,petunjuk-petunjuk dan kata kunci-katakunci yang dibuat khusus untuk mereka yang dapat memahaminya.

Apakah rahsia yang amat berbahaya, yang terkandung di dalam lambang Paus ini??Petunjuk di dalam Dua Kunci Bersilang


“Every great truth begins as a blasphemy.”

-Bernard Shaw


Rahsia ini sememangnya tidak diketahui oleh penganut Kristian khususnya aliran Katolik yang menjadi mangsa 'pendoktrinan palsu' oleh para Elit dalam 'secret societies' yang mengawal dunia Kristian seluruhnya.

Mereka sebenarnya hanya mengikut sahaja apa jua telunjuk kelompok rahsia ini dalam menentukan imej yang bagaimana harus dihiaskan kepada Kristian.

Sehingga para Paus sendiri tidak terlepas dari kawalan kelompok rahsia ini.Sebab itu ada yang mati diracun atau digulingkan dari takhta Paus kerana berdegil tidak mematuhi perintah para Mason peringkat Cahaya Iblis Terutama.

Para Biskup dan Kardinal yang menjadi pemakan rasuah atau diugut adalah perkara biasa dalam politik Vatikan.

APA YANG ANDA INGIN BUAT JIKA ANDA DAPAT MENGAWAL SATU INSTITUSI YANG MEMPUNYAI PENGIKUT BERBILION MANUSIA?

Ini adalah kuasa yang amat hebat,dan inilah yang terjadi kepada dunia Kristian hari ini.

Amat bodohlah The AntiChrist jika mengabaikan institusi Katolik dalam merangka pelbagai pelan untuk menakluk dunia.

KRISTIAN ADALAH MANGSANYA YANG UTAMA UNTUK MENGHADAPI PARA PENGIKUT MUHAMMAD YANG DIGERUNINYA.


Dunia Kristian harus dikawal sebaiknya. Jika tidak,dikhuatiri mereka akan terbaca ajaran-ajaran suci yang sebenar dari Jesus (Isa a.s) dan beramai-ramai mencari agama yang diredhai oleh Allah s.w.t.

Sebab itu siapa yang menjadi Kardinal dan Paus adalah penting bagi The AntiChrist.

Amat penting. Sepenting mencari siapakah Imam Mahadi.

Ini adalah lanjutan dari Dua Rahsia Sulit Terbesar. Rahsia sulit yang hanya diketahui oleh Paus dan paderi-paderi yang terpilih atau rahib-rahib Katolik yang menjadi hamba peringkat tinggi Illumination of AntiChrist & Azazel.

Kebenaran pasti akan tersingkap. Persoalannya bila? Dimana dan pada keadaan yang bagaimana? Kebenaran akan tersingkap jua di 'The Judgement Day' tetapi siapa yang membawa 'keimanan' yang tidak lengkap atau berselerakan pada ketika itu, padahnya adalah amat pedih.

Ini adalah dua kunci rahsia yang memimpin anda kepada Dua Rahsia Sulit Terbesar.

Dua kunci ini adalah kunci-kunci yang dipegang erat oleh Paus atas arahan Church of Lucifer supaya jangan diketahui oleh para pengikut Kristian yang dungu.

Sudah tentu anda ingin tahu dan ingin melihat kunci-kunci rahsia ini.Sudah tentu anda ingin tahu apakah petunjuk di dalam Dua Kunci Bersilang;The Papal Crossed Key yang penuh rahsia itu.

Jika anda dapat memegang kunci-kunci bersilang ini, kami akan membawakan anda ke Pintu Sebelah Timur Sistine Chapel of Blessed Azazel,untuk membuka ruang khalwat Iblis Laknatullah The Watcher Lucifer.

Pada ketika-ketika tertentu Sang Iblis pasti mengalirkan airmatanya mengenangkan masa-masa dia terbang bebas di dalam kerajaan Tuhan, KINGDOM OF HEAVEN dan bergurau senda dengan para Malaikat 'Angels' yang amat cantik diperbuat dari cahaya yang indah.

Ini adalah satu petunjuk.

Untuk menjejak rahsia The Crossed Key,mari kita telusuri apakah maksud di sebalik Dua Kunci Bersilang ini.


The Secret Beyond The Crossed Key

Lambang ini berasal dari kata-kata yang diucapkan oleh Jesus (Isa a.s) kepada Saint Peter atau Peter of Fisherman atau nama asalnya Simon Bar Jonadah (Petros dalam bahasa Greek,Cephas dalam bahasa Aramaik Kuno,Bithrus dalam bahasa Arab juga dikenali sebagai Ben Yonah,Simon Peter,Simon atau Simeon atau dalam sebutan Arab Syam'un) seorang Yahudi Galilee (arab:al-Jaleel) yang berasal dari Bet'shayid (Bethsaida) sebuah kota di timur sungai Jordan.

Beliau bertutur dalam bahasa Aramaik Kuno (satu rumpun dengan bahasa Semitik seperti Arab dan Ibrani) bahasa yang sama digunakan oleh Isa a.s dan kitab Injil yang asli.Saint Peter (atau Petrus) inilah yang dinisbatkan namanya pada ibupejabat Paus Vatikan;St. Peter Basilica yang terkenal itu.

Beliau adalah termasuk di dalam daftar duabelas sahabat Nabi Isa a.s (Twelve Apostles of Jesus) atau lebih dikenali sebagai Hawariyyun di dalam AlQuran.


"Maka tatkala ‘Isa mengetahui keingkaran mereka berkatalah dia,’Siapakah yang akan menjadi penolong-penolongku untuk (menegakkan agama) Allah? Al Hawariyyun menjawab,’Kamilah penolong-penolong (agama) Allah. Kami beriman kepada Allah ; dan saksikanlah bahwa sesungguhnya kami adalah orang-orang yang berserah diri"

-Surah Ali Imran 3:52

"Dan (ingtlah) ketika awhaiytu (Aku wahyukan/ilhamkan) kepada Al Hawariyyin,’Berimanlah kamu kepada-Ku dan kepada rasul-Ku’. Mereka menjawab,’Kami telah beriman dan saksikanlah (wahai rasul) bahwa sesungguhnya kami adalah orang-orang yang patuh (kepada seruanmu)"

-Al-Maidah 5:111


Sudah pasti St. Peter (St.adalah kependekan dari kata Saint yang berasal dari kata Santos iaitu orang suci dalam bahasa Latin) berada bersama-sama para sahabat Nabi Isa a.s yang lain di dalam situasi yang disebutkan dalam AlQuran itu.Selain Peter,terdapat 11 lagi sahabat Nabi Isa a.s:

The Twelve Apostles

1. Peter

2. Andrew

3. James

4. John

5. Philip

6. Bartholomew

7. Matthew

8. Thomas

9. James

10. Thaddeus

11. Simon the Zealot

12. Judas Iscariot

St. Peter juga dianggap oleh orang Kristian sebagai ketua Biskup pertama.

Beliau dikatakan telah datang ke Rom untuk menyebarkan ajaran-ajaran Nasrani dan ini menimbulkan situasi tegang di antara para pemerintah Rom yang beragama pagan ketika itu.

Ketika era pemburuan ke atas golongan Nasrani,St. Peter telah ditangkap oleh Nero, Kaisar Rom ketika itu dan menyalibnya secara songsang atas permintaan Peter sendiri yang merasa tidak layak disalib pada pada posisi yang sama dengan Nabi Isa a.s (Nabi Isa tidak disalib mengikut kepercayaan umum dalam Islam) di lapangan Nero (Nero's Circus) berdekatan Obelisk Vaticano yang kemudiannya diletakkan di hadapan St. Peter Basilica pada hari ini.

Crossed Key di dalam lencana Paus adalah perlambangan kepada KUNCI-KUNCI KERAJAAN TUHAN 'KINGDOM OF HEAVEN' yang disebut oleh Nabi Isa a.s kepada sahabatnya itu (Peter).


"And I will give unto thee the keys of the Kingdom of Heaven. And whatsoever thou shalt bind on earth shall be bound in Heaven, and whatsoever thou shalt loose on earth shall be loosed in Heaven."

-Matthew 16:18-19 (21st Century King James Version)

maksud dalam Bahasa Melayu,

"Kepadamu akan Kuberikan kunci Kerajaan Syurga. Apa yang kau ikat di dunia ini akan terikat di syurga dan apa yang kau lepaskan di dunia ini akan terlepas di syurga."

Katakunci di sini adalah KINGDOM OF HEAVEN. Ini adalah kod rahsia yang disembunyikan di dalam The Crossed Key.

Apakah dia kunci untuk membuka Kingdom of Heaven itu? Adakah Jesus (Isa a.s) telah membukakan rahsianya kepada Peter?Apakah kunci Syurga itu?

Ini adalah persoalan paling penting dan mencapai tahap kritikal sehingga ia dijadikan lambang dalam lencana kebesaran Paus.

Amat penting sehingga ramai paderi diracun dan para Biskup dan Kardinal diugut. Rahsia yang amat penting sehingga beribu-ribu orang mati dan cedera dan banyak peperangan yang sia-sia dilancarkan kerana DUA KUNCI RAHSIA BERSILANG INI.

Apakah rahsia yang disebut oleh Nabi Isa a.s kepada Peter??

Mengapa kunci-kunci syurga tidak tertulis di dalam Bible?

Bagaimana dengan beribu-ribu manuskrip asli yang dibakar setelah Persidangan Nicea??

Selagi lagi, APAKAH DIA KUNCI-KUNCI SYURGA ITU???

Untuk menjawab persoalan ini, mari kita ikuti satu kisah benar yang terjadi di antara seorang pemuda Muslim dan seorang paderi Katolik.

Kisah ini menyimpan banyak rahsia besar. Rahsia yang menyingkap apakah silibus yang diajar kepada setiap paderi Katolik di Vatikan.

Dan apakah fungsi AlQuran di dalam altar khas di Perpustakaan Vatikan.


Paderi & Kunci Syurga

Seorang pemuda yang dikejutkan oleh mimpinya supaya pergi ke gereja Samaan. Tiga kali mimpinya itu berulang. Lalu ia bersiap sedia dengan pakaian dan cara yang diberitahu dalam mimpinya.

Ia masuk ke gereja Samaan tanpa disedari oleh Paderi-paderi yang hadir. Dia sama-sama menanti kedatangan ketua Paderi.

Setelah ketua Paderi datang, ketua Paderi itu tidak dapat berucap. Dia tahu ada orang lain, orang Islam di dalam gereja itu.

Katanya, " ada orang yang percaya kepada Syariat Muhammad di dalam gereja ini."

Semua paderi menjadi gempar dan mereka mahu orang itu di bunuh. Namun ketua paderi menghalang, sebaliknya ketua paderi meminta orang itu bangun supaya mereka dapat mengenalinya.

Sebaliknya pemuda itu pun bangun, tanpa rasa takut.

Paderi berkata, "Aku akan mengajukan kepada anda 22 pertanyaan Dan anda harus menjawabnya dengan tepat. "

Si pemuda tersenyum Dan berkata, "Silakan!"

Sang paderi pun mulai bertanya, "Sebutkan satu yang tiada duanya, dua yang tiada tiganya, tiga yang tiada empatnya, empat yang tiada limanya, lima yang tiada enamnya, enam yang tiada tujuhnya, tujuh yang tiada delapannya, delapan yang tiada sembilannya, sembilan yang tiada sepuluhnya, sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh, sebelas yang tiada dua belasnya, dua belas yang tiada tiga belasnya, tiga belas yang tiada empat belasnya."

"Sebutkan sesuatu yang dapat bernafas namun tidak mempunyai ruh!

Apa yang dimaksud dengan kuburan berjalan membawa isinya?

Siapakah yang berdusta namun masuk ke dalam syurga?

Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah namun Dia tidak menyukainya?

Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah dengan tanpa ayah Dan ibu!"

"Siapakah yang tercipta dari api?

siapakah yang diazab dengan api

Dan siapakah yang terpelihara dari api?

Siapakah yang tercipta dari batu,

siapakah yang diazab dengan batu

Dan siapakah yang terpelihara dari batu?"

"Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah Dan dianggap besar!

Pohon apakah yang mempunyai 12 ranting, setiap ranting mempunyai 30 daun, setiap daun mempunyai 5 buah, 3 di bawah naungan Dan dua di bawah sinaran matahari?"

Mendengar pertanyaan tersebut, pemudaitu tersenyum dengan keyakinan kepada Allah.

Setelah membaca Bismillah dia berkata,

-Satu yang tiada duanya ialah Allah s.w.t..

-Dua yang tiada tiganya ialah Malam dan Siang. Allah s.w.t. Berfirman, "Dan Kami jadikan malam Dan siang sebagai dua tanda (kebesaran kami)." (Al-Isra': 12).

-Tiga yang tiada empatnya adalah kesilapan yang dilakukan Nabi Musa ketika Khidir menenggelamkan sampan, membunuh seorang anak kecil Dan ketika menegakkan kembali dinding yang hampir roboh.

-Empat yang tiada limanya adalah Taurat,Injil, Zabur Dan al-Qur'an.

- Lima yang tiada enamnya ialah Solatlima waktu.

-Enam yang tiada tujuhnya ialah jumlahHari ketika Allah s.w.t. Menciptakan makhluk.

-Tujuh yang tiada delapannya ialah Langit yang tujuh lapis. Allah s.w.t. Berfirman, "Yang telah menciptakan tujuh langit berlapis-lapis. Kamu sekali-kali tidak melihat pada ciptaan Rabb Yang Maha Pemurah sesuatu yang tidak seimbang." (Al-Mulk: 3).

-Delapan yang tiada sembilannya ialah Malaikat pemikul Arsy AR-Rahman. Allah s.w.t. Berfirman, "Dan malaikat-malaikat berada di penjuru-penjuru langit. Dan pada Hari itu delapan orang malaikat men-junjung 'Arsy Rabbmu di atas (kepala) mereka." (Al-Haqah: 17).

-Sembilan yang tiada sepuluhnya adalah mu'jizat yang diberikan kepada Nabi Musa yaitu: tongkat, tangan yang bercahaya, angin topan, musim paceklik, katak, darah, kutu Dan belalang.*

-Sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh ialah Kebaikan. Allah s.w.t. Berfirman, "Barang siapa yang berbuat kebaikan maka untuknya sepuluh kali lipat." (Al-An'am: 160).

-Sebelas yang tiada dua belasnya ialah jumlah Saudara-Saudara Nabi Yusuf .

-Dua belas yang tiada tiga belasnya ialah Mu'jizat Nabi Musa yang terdapat dalam firman Allah,
"Dan (ingatlah) ketika Musa memohon air untuk kaumnya, lalu Kami berfirman, 'Pukullah batu itu dengan tongkatmu.' Lalu memancarlah daripadanya dua belas Mata air." (Al-Baqarah: 60).

-Tiga belas yang tiada empat belasnya ialah jumlah Saudara Nabi Yusuf ditambah dengan ayah Dan ibunya.

-Adapun sesuatu yang bernafas namun tidak mempunyai ruh adalah waktu Subuh. Allah s.w.t. ber-firman, "Dan waktu subuh apabila fajarnya mulai menyingsing. " (At-Takwir: 18).

-Kuburan yang membawa isinya adalah Ikan yang menelan Nabi Yunus AS.

-Mereka yang berdusta namun masuk kedalam surga adalah saudara-saudara Nabi Yusuf , yakni ketika mereka berkata kepada ayahnya,

"Wahai ayah kami, sesungguhnya kami pergi berlumba-lumba dan kami tinggalkan Yusuf di dekat barang-barangkami, lalu dia dimakan serigala. " Setelah kedustaan terungkap,Yusuf berkata kepada mereka, " tak ada cercaan terhadap kamu semua."

Dan ayah mereka Ya'qub berkata, "Aku akan memohonkan ampun bagi muka pada Rabbku. Sesungguhnya Dia-lah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang ." (Yusuf:98)

-Sesuatu yang diciptakan Allah namun tidak Dia sukai adalah suara Keldai. Allah s.w.t. berfirman, "Sesungguhnya sejelek-jelek suara adalah suara keldai." (Luqman: 19).

-Makhluk yang diciptakan Allah tanpa bapa dan ibu adalah Nabi Adam, Malaikat, Unta Nabi Shalih dan Kambing Nabi Ibrahim.

-Makhluk yang diciptakan dari api adalah Iblis, yang diazab dengan api ialah Abu Jahal dan yang terpelihara dari api adalah Nabi Ibrahim. Allah s.w.t. berfirman, "Wahai api dinginlah dan selamatkan Ibrahim." (Al-Anbiya': 69).

-Makhluk yang terbuat dari batu adalah Unta Nabi Shalih, yang diazab dengan batu adalah tentara bergajah dan yang terpelihara dari batu adalah Ashabul Kahfi (penghuni gua).

-Sesuatu yang diciptakan Allah dan dianggap perkara besar adalah Tipu Daya wanita, sebagaimana firman Allah s.w.t.? "Sesungguhnya tipu daya kaum wanita itu sangatlah besar." (Yusuf: 28).

-Adapun pohon yang memiliki 12 ranting setiap ranting mempunyai 30 daun, setiap daun mempunyai 5 buah, 3 di bawah teduhan dan dua di bawah sinaran matahari maknanya:

Pohon adalah Tahun, Ranting adalah Bulan, Daun adalah Hari dan Buahnya adalah Solat yang lima waktu, Tiga dikerjakan di malam hari dan Dua di siang hari.

Paderi dan para hadirin merasa takjub mendengar jawapan pemuda Muslim tersebut. Kemudian dia pun mula hendak pergi. Namun dia mengurungkan niatnya dan meminta kepada paderi agar menjawab satu pertanyaan saja. Permintaan ini disetujui oleh paderi.

Pemuda ini berkata, "Apakah kunci syurga itu?"

mendengar pertanyaan itu lidah paderi menjadi kelu, hatinya diselimuti keraguan dan rupa wajahnya pun berubah.

Dia berusaha menyembunyikan kebimbangannya, namun tidak berhasil. Orang-orang yang hadir di gereja itu terus mendesaknya agar menjawab pertanyaan tersebut, namun dia cuba mengelak.

Mereka berkata, "Anda telah melontarkan 22 pertanyaan kepadanya dan semuanya dia jawab, sementara dia hanya memberi cuma satu pertanyaan namun anda tidak mampu menjawabnya! "

Paderi tersebut berkata, "Sesungguh aku tahu jawapannya, namun aku takut kalian marah."

Mereka menjawab, "Kami akan jamin keselamatan anda. "

Paderi pun berkata, "Jawapannya ialah: Asyhadu An La Ilaha Illallah Wa Wa Asyhadu Anna Muhammadar Rasulullah. "

Lantas paderi dan orang-orang yang hadir di gereja itu terus memeluk agama Islam. Sungguh Allah telah menganugerahkan kebaikan dan menjaga mereka dengan Islam melalui tangan seorang pemuda Muslim yang bertakwa.

(Di petik dan disusun dari Mausu'ah al-Qishash al-Waqi'ah nota:cerita sebenar diyakini dari pengalaman seorang tokoh Sufi Islam Abu Yazid Al-Busthami, terdapat versi lain yang mengandungi 50 soalan paderi Kristian tersebut)


Saudara dan saudari sekalian!

Kami telah berikan anda apakah KUNCI-KUNCI SYURGA ITU 'THE KEYS OF KINGDOM OF HEAVEN'...

Rahsia yang diabadikan pada lencana Paus Vatikan dan dibawa ke mana-mana oleh beliau.

Inilah rahsia yang tersembunyi pada The Crossed Key.

Orang-orang yang sesat di kalangan Kristian langsung tidak tahu rahsia ini,kerana rahsia asal telah dimusnahkan semasa era Paulus dan selepas persidangan Nicea yang menyaksikan kitab Injil diseleweng secara besar-besaran dan sejumlah besar manuskrip-manuskrip asli para pengikut Hawariyyun dibakar atau ditanam.

DUA KUNCI SYURGA YANG SELALU UMAT ISLAM UCAPKAN DI DALAM SOLAT MEREKA.

Miftahul Jannah...inilah dia rahsia yang diucapkan oleh Jesus Christ kepada Peter The Fisherman pada hari yang bertuah itu.

Dua baris ayat yang dipadam dengan penuh dengki dan khianat para Yahudi Mason dan Illuminist-Christian yang tidak dapat menerima kehadiran seorang Rasul penutup para Nabi dari kalangan orang-orang Arab.

Semoga Allah memberkati Peter The Fisherman!,

sahabat Nabi Isa,yang memegang THE KEYS OF KINGDOM OF HEAVEN.

Salam ke atas Isa a.s,

kami menunggu-nunggu dan merindui kedatangan anda sebagaimana kami merindui Rasullullah!!

PEGANG DUA KUNCI INI BAIK-BAIK.MEREKA MELETAKKAN LAMBANG KUNCI SYURGA PADA PAKAIAN PAUS TETAPI MEREKA TIDAK MEMPUNYAINYA.

KITA MENGETAHUI KUNCI SYURGA DAN MEMPUNYAINYA.JANGAN HILANGKAN IA SEMASA MENGADAP TUHAN DI AKHIRAT NANTI.

MARI KITA BERJANJI PADA TUHAN DAN DIRI SENDIRI...Kita tidak akan hilangkan kunci...
kita tidak akan hilangkan kunci...

-----------------------------

Sedikit rujukan 'Miftahul Jannah' dari sumber Islam:

Muaz bin Jabal Radiallahu-Anhu meriwayatkan bahawa Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda yang bermaksud:

“Anak-anak kunci syurga ialah mengakui kalimah La Ilaha Illallah (Riwayat Al-Imam Ahmad)


Rasulullah bersabda :

"Barangsiapa yang pada akhir kalimatnya mengucapkan "La ilaaha illallah" maka ia dimasukkan kedalam surga" (HR. Hakim)

Imam Bukhari rahimahullah meriwayatkan dalam Shahihnya, bahawa seorang pernah bertanya kepada Imam Wahab Ibn Munabbih: “ Bukankah Laa ilaaha illallah itu kunci syurga?”

Wahab menjawab: “ Benar, akan tetapi tidaklah bagi setiap kunci itu melainkan ia mempunyai gigi.Jika engkau membawa kunci yang bergigi, maka pintu syurga akan di bukakan untukmu, jika tidak maka pintu tak akan di bukakan untukmu”

'Gigi' yang dimaksudkan ialah bukan sekadar menyebut kalimah syahadah tetapi memahaminya serta melaksanakan apa yang dimaksudkan darinya.

Dari Jabir bin Abdullah, ia berkata: Aku mendengar Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda: Zikir yang paling mulia ialah La Ilaha Illallah dan doa yang paling baik ialah Alhamdulillah. (Riwayat Al-Imam Ibnu Majah)

Dari Abu Hurairah Radiallahu-Anhu, ia berkata: Bersabda Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam: “Yang akan mencapai kebahagiaan dan keuntungan melalui syafaatku ialah orang yang mengucapkan kalimah La Ilaha Illallah dengan hati yang ikhlas”. (Riwayat Al-Imam Al-Bukhari)

Dari Zaid bin Arqam Radiallahu-Anhu meriwayatkan bahawa Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda yang maksudnya: “Barangsiapa yang mengucapkan La Ilaha Illallah dengan ikhlas, dia akan dimasukkan ke dalam syurga.” Lalu ditanyakan kepada baginda: “Bagaimanakah yang dimaksudkan dengan ikhlas itu? Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda: “Ikhlas itu ialah yang mencegah dari melakukan perbuatan-perbuatan yang haram”. (Riwayat Al-Imam At-Thabrani)

Dari Umar Radiallahu-Anhu meriwayatkan bahawa beliau mendengar Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda yang bermaksud: “Aku mengetahui satu kalimah yang tidaklah seorang hamba pun yang mengucapkannya dan membenarkannya dengan hati kemudian ia mati dengannya melainkan haramlah ke atasnya neraka jahanam. Kalimah itu ialah “La Ilaha Illallah”. (Riwayat Al-Imam Al-Hakim)

Dari Ibnu Abbas Radiallahu-Anhuma bahawa Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda yang bermaksud: “Demi yang diriku ditangannya, jika sekiranya segala langit dan bumi dan siapa yang ada padanya dan apa-apa yang ada di antaranya dan apa-apa yang ada di bawahnya diletakkan disebelah dacing dan kalimah La Ilaha Illallah disebelah yang lain, maka dacing kalimah (La Ilaha Illallah) itulah yang lebih berat”. (Riwayat Al-Imam At-Thabrani)

*Juga diingatkan ketika Nabi Isa a.s berkata kepada Peter, tidaklah baginda bertutur dalam bahasa Arab atau dalam bentuk 100% kalimah syahadah dalam bahasa Arab, tetapi di dalam bahasa Aramaik Kuno yang konsepnya tetap satu iaitu Tiada Tuhan Selain Allah dan Nabi Muhammad itu pesuruh Allah

Dan Nabi Isa sudah tentu maklum tentang kedatangan Nabi Muhammad s.a.w sesudahnya,

Dan (ingatlah) ketika Isa Putera Maryam berkata: "Hai Bani Israel, sesungguhnya aku adalah utusan Allah kepadamu, membenarkan kitab (yang turun) sebelumku, yaitu Taurat dan memberi kabar gembira dengan (datangnya) seorang Rasul yang akan datang sesudahku, yang namanya Ahmad (Muhammad)." Maka tatkala rasul itu datang kepada mereka dengan membawa bukti-bukti yang nyata, mereka berkata: "Ini adalah sihir yang nyata".

(Al-Saff 61:6)

Juga di dalam kisah Nabi Isa:

Telah sekian lamanya Nabi Isa as melakukan perjalanan untuk menjalankan ibadah. Pada suatu saat, dalam perjalanan beliau melihat sebuah gunung yang tinggi. Kemudian beliau mendaki gunung itu. Sesampainya di puncak gunung, nabi Isa as melihat batu besar berwarna putih seperti air susu yang sangat indah. Beliau pun menyaksikan batu itu dari dekat dan mengagumi keindahannya.

Ketika sedang mengamati batu indah itu, Allah swt menurunkan wahyu kepada nabi Isa as: “Wahai Isa, senangkah bila Aku menampakkan kapadamu sesuatu yang menakjubkan bila engkau melihatnya?”

“Ya” jawab Isa.

Tiba-tiba batu itu terbuka dengan sendirinya dan membuat nabi Isa terkejut. Di dalam batu itu terdapat seorang syekh yang sudah tua, di tangannya memegang tongkat biru dan di hadapannya ada anggur yang masih segar. Ketika itu ia sedang melakukan solat.

Dengan hairan nabi Isa bertanya, “Ya syekh! Bagaimana anda dapat hidup di dalam batu ini?”
“Tidakkah anda lihat anggur segar di depan mataku ini? Ini merupakan rezekiku sepanjang hari” sahut syekh itu.
“Sejak bilakah anda beribadah pada Allah di dalam batu ini?” Tanya nabi Isa lagi.
“Sejak empat ratus tahun lalu” jawab syekh.
“Ya Allah. Sungguh aku tak dapat membayangkan bila ada di antara makhlukMu yang lebih mulia dari orang ini.” Kata nabi Isa dengan suara agak halus.

Kemudian Allah mewahyukan lagi kepada nabi Isa: “Sesungguhnya akan datang suatu umat, yaitu umat Muhammad saw. Jika mereka beribadah kepadaKu dengan sungguh-sungguh, maka kedudukan mereka lebih mulia bagiKu daripada orang yang beribadah selama empat ratus tahun ini.”

“Ya Allah, betapa beruntungnya umat Muhammad, dan betapa bahagianya aku jika Engkau jadikan aku umat Muhammad” kata nabi Isa as.

Terdapat banyak lagi sumber-sumber yang menceritakan seperti perkara-perkara di atas dan sememangnya Nabi Isa a.s (Jesus) adalah rasul yang diutuskan Allah s.w.t untuk membawa agama-Nya.Tetapi setelah Nabi Muhammad s.a.w diutuskan,syariat ajaran Nabi Isa a.s dan lain-lain rasul atau nabi (syariat,bukannya akidah atau konsep agama Allah) adalah automatik terbatal (di mana jika kaum Nasrani benar-benar mengikut ajaran Isa a.s/Jesus mereka hendaklah memasuki agama Islam) dan hanya Islamlah sahaja agama yang benar:

Sabda Rasullah s.a.w:

Ertinya: Islam itu tinggi dan tiada yang lebih tinggi darinya. (Riwayat Bukhari)

Firman Allah:

Sesungguhnya agama yang benar dan diredhai di sisi Allah ialah Islam.
(Ali Imran ayat 19)

dari Sdr M.O