HARAP MAKLUM ........

#########################################

Buat pembaca yang mahu meninggalkan komen, sila pastikan anda meninggalkan link blog anda dalam kotak komen DIQCUSS.


Terima kasih diatas sokongan anda....

kawie2020 team.

Blah kamu dari sini kalau....

PERINGATAN:

TOPIK KALI INI ADALAH TOPIK BERAT DAN PERLU MENGGUNAKAN AKAL FIKIRAN UNTUK PERBAHASAN. KALAU MALAS NAK GUNA OTAK, SILA KELUAR DARI BLOG INI.


"dulu x minat sangat subjek sejarah, tp bila dah lihat kesan yg berlaku depan mata nih, minat tu datang secara tetiba jer.."

Kawie ada masuk blog joegrimjoe yang bertajuk 2 menteri besar : dr Zambry vs ir Nizar.

Kawie memberi komen seperti ini:

"ir nizar pandai bercakap tapi pengurusan failed. dr zambry x tahu lagi.. masih dalam pemerhatian..."

Komen kawie ini mendapat respons dari Joegrimjoe, Jaya jr dan +akufobia+. mereka bertanyakan kepada kawie kenapa kawie cakap macam tuh dan minta kawie bagi prove..

Dalam mencari kebenaran, kita perlulah membuka minda dan hati kita supaya kita tidak menjadi bias kepada suatu pihak. biarlah kita menjadi bias kepada kebenaran.

Dalam mencari kebenaran, jangan lah kita menerima secara membuta tuli apa yang diperkatakan oleh ahli politik sama ada dari pihak kerajaan mahupun pembangkang.

Dalam entri Joegrim joe ini, kawie mencadangkan supaya mencari kebenaran itu dari pihak pentadbir kerajaan negeri perak melalui blog mahupun web mereka. ada banyak dalam dunia internet ini.

kalau joe x jumpa juga silalah email kepada kawie supaya kawie boleh memberi link2 tersebut.

Kawie x akan masukkan link itu dalam blog untuk tidak mendedahkan keaiban muslim yang lain kerana kedua-dua menteri besar perak ini adalah muslim dan ini boleh membuka spekulasi dan terjadinya fitnah.

Ini adalah catatan dari http://mistisfiles.blogspot.com

Ulasan yang menarik dan isu dikupas untuk perbincangan pembaca bersama. Ia membahaskan asal usul Melayu, Kekuatan Melayu, sejarah yang dibongkarkan dan banyak isu-isu semasa dunia yang diulas dengan ilmiah dan mengajak kita berfikir.

NAMUN UNTUK MENGHAPUSKAN ISLAM,BANGSA MELAYU PERLU DILEMAHKAN DARI SEGI AGAMA,POLITIK DAN EKONOMI.

Mula-mula orang-orang Melayu perlu dilemahkan agama mereka.Bila agama telah lemah,maka nilai-nilai moral pasti turut lemah.

Maka rasuah adalah salah satu jarumnya.Jangan bercakap tentang keruntuhan akhlak para remaja,itu adalah korban paling mudah dan paling dungu hasil dari taktik ini.

Rasuah dan politik wang adalah tujuan mereka untuk memerangkap pemimpin-pemimpin Melayu.Bila budaya rasuah telah mengakarumbi dalam politik Melayu maka buatlah 1001 DEB pun,orang-orang Melayu masih tidak dapat berjuang memajukan ekonomi sendiri.

Kemudian sudah tentu ekonomi.Ini kerja paling mudah kerana ekonomi orang-orang Melayu secara relatifnya masih di paras kritikal dan Malaysia contohnya masih bergantung kepada ekonomi bukan Melayu.

INGAT!KEFAKIRAN MEMBAWA KEPADA KEKAFIRAN.

Ini sabda Rasullullah s.a.w.Apabila orang-orang Melayu telah miskin,mereka tidak dapat berjuang dalam perniagaan atau apa jua termasuk memiliki hartanah di tanah tumpah darah mereka kerana sistem pertama tadi iaitu POLITIK WANG telah berlegar di pejabat-pejabat pemerintah.

Projek,tender dan peluang perniagaan hanya hakmilik pembodek yang punya wang sahaja dan majoriti Melayu masih miskin untuk membodek para pemimpin Melayu yang korup dan mata duitan.


Akhlak pemimpin juga perlu dipastikan supaya menjauhi nilai-nilai Islam. Arak,perempuan dan harta adalah racun-racun yang perlu dihidangkan kepada pemimpin-pemimpin Melayu,anak-anak dan isteri-isteri mereka setiap hari supaya memastikan mereka tetap hidup dalam putaran ganas kehidupan yang meminggirkan nilai-nilai agama.

Lihat sahaja akhlak anak-anak 'Lord' dikalangan Melayu.Jika ada anak-anak mereka yang tidak mengenal Carlsberg dan disko,itu adalah keanehan dan kepelikan dalam arus budaya kehidupan kaum kerabat diraja dan para elit Melayu.


APABILA AGAMA SUDAH DICABUT DARI DADA-DADA ORANG MELAYU,MAKA MELAYU TIDAK PUNYA LAGI ALTER TERAHSIA MEREKA.

Orang-orang Melayu akan menjadi bangsa hina dan gelandangan di tempat sendiri.Jangan ingat para kerabat diraja yang hidupnya ditanggung oleh rakyat,boleh bersenang-lenang dengan harta dunia,arak dan wanita kerana setiap hari.

Mereka mengintai peluang untuk menjatuhkan sultan-sultan Melayu.Tanpa Islam,siapalah Melayu.Siapa yang menjaga dan membelai Melayu selama ini?Siapa yang membenteng Melayu selama dijajah?

Allah s.w.t dan agama-Nya yang membenteng dan menjaga Melayu selama ini.Siapa kata wang yang banyak menjadikan para 'Lord' di kalangan Melayu selamat di tanahair sendiri?


Sampai masa mereka akan melutut dan menyembah kepada kaum lain yang pada awalnya meminta projek dan tender dari para pemimpin Melayu tadi.

Apabila mendapat tender dan projek,kaum lain akan berusaha dengan gigih membina kekayaan demi kekayaan sementara para pemimpin Melayu leka memperbodohkan bangsa sendiri,menguruskan 'perniagaan rasuah' mereka,berpolitik wang dan menekan agama mereka sendiri.

Sedikit demi sedikit tanah,perniagaan dan hakmilik diberikan kepada usahawan-usahawan bukan Melayu ini kerana merekalah yang menyuapkan wang kepada pemimpin Melayu berbanding orang kampung miskin yang bagi mereka adalah parasit busuk yang hanya mahukan subsidi percuma,pemalas,meminta dan terus meminta.

Bagi mereka bangsa sendiri adalah pemalas dan miskin tidak seperti mereka yang kaya-raya hasil dari sokongan orang kampung tadi.Kekayaan kaum lain semakin besar dan lihat pada hari ini mereka mampu membeli politik Melayu.

Mereka pula yang kembali memberikan peluang perniagaan dan projek kepada para pemimpin Melayu yang buta perniagaan dan mengharapkan sesuap nasi dari kaum bukan Melayu tadi.

Selebihnya hasil dari jawatan dan pangkat yang didapati dari sokongan orang-orang kampung yang anak-anak mereka belajar di universiti secara hutang yang dikenakan faedah.

Para elit Melayu ini tetap mahu memikirkan mengapa orang-orang kampung ini bodoh,mahu benda-benda percuma sahaja,tidak berpendidikan dan pemalas (betulkah begitu?) dan mula terfikir tentang kata-kata rakan karib mereka dari kalangan Chinese Zionist tentang 'Malaysian Malaysia','bermain di padang yang rata','persamaan hak','Satu Malaysia' dan sebagainya.Para elit Melayu ini kalau boleh mahu menghapuskan keistimewaan orang-orang Melayu dengan teori mereka,

"Orang Melayu akan berjuang dengan lebih gigih dan menyamakan kedudukan mereka dengan kaum-kaum lain"

Teori ini benar jika orang-orang Melayu dicampak ke negara lain atau dikeluarkan dari zon selesa mereka atau MEREKA MEMPUNYAI WARISAN BUDAYA ILMU DAN PERNIAGAAN YANG CUKUP LAMA.Ini adalah kata kuncinya.

Para Chinese Zionist tahu berapa lamakah orang Melayu mampu membina legasi budaya perniagaan yang kukuh sedangkan orang-orang Cina telah memulakan legasi perniagaan dan kekayaan ekonomi mereka berdekad-dekad lamanya.


Jika dibiarkan orang-orang Melayu bermain di padang yang rata dengan kaum-kaum lain,maka orang-orang Melayu tetap ketinggalan malah makin pupus dari muka bumi Malaysia.

ADAKAH KURA-KURA DAPAT MEMENANGI PERLUMBAAN JIKA SEKIRANYA SANG ARNAB TIDAK TIDUR DI SAAT-SAAT AKHIR?


FIKIRKAN.

Mahu menghentikan segala usaha kaum lain, atau meletakkan Melayu di posisi tertentu.

Ini rahsianya.
blog comments powered by Disqus