HARAP MAKLUM ........

#########################################

Buat pembaca yang mahu meninggalkan komen, sila pastikan anda meninggalkan link blog anda dalam kotak komen DIQCUSS.


Terima kasih diatas sokongan anda....

kawie2020 team.

KALAU BERPACARAN

Tadi kat sekolah ada cikgu perempuan menyanyi "lagu kalau berpacaran". Walaupun liriknya lintang pukang, tapi kawie teringat persembahan berkumpulan kawan-kawan kawie ketika perkhemahan di Pulau Pangkor pada Disember lepas...

kawie tersenyum sorang-sorang... memang lagu ini menghiburkan...

Penyanyi: Suhaimi Mior Hassan
Tajuk Lirik Lagu: Kalau Berpacaran (Feat. Ana Raffali & Altimet)

Kalau berpacaran memang banyak pantang larang (memang betul pun!!)
Menjaga susila ibu bapa adik abang (maruah keluarga beb!)
Apabila berdua carilah tempat yang terang (So far dok dating memang tempat yg cerah2, kalau naik jerawat pun bleh nampak... hehehhehe..)
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang (minta simpang)

Chorus
Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang (emm.. memang asyik pandang jer..:) )
Duduk renggang-renggang bertambah sayang (makin sayang ke? atau si dia dah lupakan kita?)
Biar malu-malu biar segan-segan (kawie memang pemalu orangnya! hahahaha...)
Kerna malu itu perisai orang beriman (alhamdullilah)

Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama (kalau jarak jauh bleh lama-lama x?)
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama (halamak!!! bleh kecut gak nih.. hahhahaha...)
Hantarkan rombongan meminang dengan segera (Duit x cukup lagi nih! camner?)
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya (aisyeh man!!! jgn cakap camtuh!!!)

Ulang Chorus

Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

(lelaki dan perempuan kenalah ingat maruah diri dan keluarga. Jangan dok buat bende2 camnih)

Ulang Chorus

Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
Jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
Bertambah sayang (nanti confirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
Biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)


video
blog comments powered by Disqus