HARAP MAKLUM ........

#########################################

Buat pembaca yang mahu meninggalkan komen, sila pastikan anda meninggalkan link blog anda dalam kotak komen DIQCUSS.


Terima kasih diatas sokongan anda....

kawie2020 team.

Lembu tu tak bersalah!!!!

Hujan yg turun x henti2 ni menyebabkan bayak aktiviti rutin yang best boleh dilakukan. Tido adalah pilihan utama..

buat budak2 lelaki kalau x leh tido waktu2 sejuk cam ni, gi amik dvd action@ org miskin atau dan layan sambil mendakap bantai..
memang best dilayan waktu2 begini...

Boneka x sakit mengelarkan aku suka buat n3 seksual movement. beberapa member pompuan cakap aku ni lushah!

Sebenarnya aku tak faham apa maksud mereka. mungkin juga kerana aku ini innosen kot... yg kurang faham tentang benda2 yg diaorg cakapkan ini...

####################

n3 kali ini akan menguji kefahaman rakan2 yg berminat untuk membaca... N3 ini juga mempunyai maksud yg tersirat bagi menguji kefahaman anda. setelah membaca karangan dibawah, anda boleh memberi rate kefahaman anda seperti:

1. Gaban genius- menunjukkan anda faham sepenuhnya maksud n3 ini...
2. oppsss...- menunjukkan anda kurang faham tetapi x benggong...

Tak faham tak bererti kita bodoh tetapi ia bermaksud kita masih lagi dalam proses pembelajaran...

Dan AMARAN dari kawie, Janganlah anda berasa BODOH, kerana itu tidak baik untuk kesihatan anda.

####################

Photobucket
N3 ini digarap dari pengalaman seorang pegawai jabatan haiwan. Kisah ini diceritakan oleh pegawai haiwan berkenaan ketika sedang minum bersama kawie diatas urusan kerja.

Kisah ini berlaku pada penghujung tahun 70an dan diawal tahun 80an. tarikh sebenar tidak dapat dipastikan oleh pegawai haiwan berkenaan kerana sudah lama terjadi peristiwa menyayat hati ini.

Disebuah pulau di Pantai timur tanah air, disebuah kampung terdapat sepasang suami isteri yang menternak lembu. Pasangan ini mendapat khidmat nasihat jabatan haiwan dari segi penternakan lembu mereka dan pasangan ini juga terlibat dalam program Jabatan haiwan.

Oleh kerana mereka tinggal dipulau, sudah pastinya perhubungan dengan tanah besar (terengganu) menjadi sukar. Segala urusan harus dibuat ditanah besar dan hanya pengangkutan bot sahaja yg menghubungkan penduduk pulau dengan tanah besar.

Kadang2 terdapat juga jabatan2 kerajaan datang kepulau itu untuk membuat pemantauan seperti jabatan kesihatan, haiwan, dan sebagainya.

Pulau itu juga tidak mempunyai telefon, perhubungan television dan perhubungan yg ada hanyalah radio.

Suami mempunyai urusan penting di tanah besar. maka dia perlu ke tanah besar pada hari ini. tetapi pada masa yg sama akan ada pegawai haiwan akan datang melihat lembu beliau untuk proses pengawanan.

Isterinya memang tidak berapa tahu tentang penternakan lembu ini, jadi si suami mesti menyampaikan maklumat dengan betul untuk siisteri supaya pegawai haiwan dapat menjalankan tugasnya dengan senang. Kalau tidak si suami terpaksa menunggu bulan depan untuk menanti lawatan bulanan untuk melakukan proses penternakan lembunya.

Suami: Yah, nanti kalau pegawai haiwan datang, ko bawa dia kebangsal lembu untuk proses pembiakan lembu kita.

isteri: Lembu abang ada 10 ekor, yang mana satu nak diberi pada pegawai haiwan tuh?

Suami: Kt bangsal tu ada 10 bahagian untuk setiap ekor lembu, yang abang letakkan penyangkut merah tu adalah lembu yg nak dibiakkan.

Isteri: penyangkut merah tu nak buat apa?

Suami: ko x yah tahu.. tahulah pegawai haiwan tu nak buat apa.. ko jgn campur urusan kerja aku.. kerja ko tunjukan bangsal lembu yang ada penyangkut merah kt pegawai tu saja...

Setelah puas dengan penerangan yang diberi si suami pun pergilah kejeti untuk menaiki bot ke tanah besar.

Dalam pukul 10 pagi, pegawai tu pun sampai dirumah pasangan tersebut. setelah salam dijawap maka si isteri dengan patuhnya menunjukkan bangsal lembu kepada pegawai haiwan dan menunjukkan lembu mana yg mahu dibiakkan..

Pegawai haiwan perasan ade 3 ekor lembu betina yg mahu dibiakkan. setiap tempat lembu itu ada paku merah yg cantik dan besar.

Pegawai haiwan: Puan, saya perasan setiap lembu nk dibiakkan ini ada paku merah yg cantik kt bangsal dia. Apa guna paku merah tu puan?

Sisteri tadi pun menjawab;

Photobucket



errr.. errr... nak sangkut seluar enciklah.....

Nota kaki bucuk: rate lah kefahaman anda... hahahahaha....

46 comments :: Lembu tu tak bersalah!!!!

  1. boleh tak nak cakap entri ni lawak ?

  2. hahaha...
    xkan tergamak buat ngan lembu...

    kang p buat ngan isteri yang bendul tu plak..hahaha

  3. ahahahaha.. ni lagi over dr cerita joko n algojo. kakakakaka...

    erm.. galak jugak gelak di sini.

    -_-"

  4. xpaham..aku inesen

  5. kawie..
    still..
    haha..
    i luv read ur en3 man..

    i dun hv to be genius to u'stnd dis..
    but i'm no stupid..

  6. aku pilih untuk jd innocent jugak.

  7. hoho

    nak gelak la
    ianya amat kelaka
    innocent**

  8. [misslolly] tentu boleh.. demokrasi nih..hahahahaha...

  9. [edphotography] hehehehe... no komen.. hahahaha

  10. [ada haruni] hahahaha.. cerita dulu2.. hahahaha.. algojo n joko pon buat aku gelak jugak.. hahahahaha...

  11. [imheppie] hahahahaha.. aku dah tahu ko memang innosen.. hahahaha...

  12. lurus bendol punye bini..

    kekekekeke

  13. [i'msosupernotcool] nobody's stupid here... just laugh to urself... hahahahaha....

  14. [yobsumo] hahahaha... aku pon budak innosent... hahahahaaha...

  15. [anisahangtuah] hahahahaha... kelakar tang mana? aku innosen nih? hahahahaha...

  16. [mama min] hahahaha.. mama min x bendolkan... hahahaha.. mama min besh.. mama min besh coz dia ade anak dara.. hahahahaha...

  17. errr.. errr..

    kawie la kawie..
    apakah anda ada ciri-ciri menantu yang soleh?? lalalal

    kekekek

  18. bace 2 kali br phm..huhuhu

  19. alamak
    yg ni ak xpaham
    ape ni???

    seyes xpaham oohhh

    adakah aku suci?

  20. [mama min] obs.. obs.. sepohon kayu daunnya rendang, lalalala serta buahnya, walaupun hidup seribu taun, kalau x semayang apa gunanya.... hehehehehehe..

  21. [lala] bijak..bijak.. hahahahahaha....

  22. [joegrimjow] hahahahaha.. meh aku tengok ko suci ke tak? hahahahaha...

  23. knp ak rasa cite ni cam tahpape?

    ak rasa si suami lg bunguk.
    dah kalau isteri dia tanya dia kata tak payah amik tau kerja dia,patu ikut arahan ja.
    mg lah isteri dia akan sentiasa bendul camtu sebab tak blajar apa2.


    huhuhu~
    ;p

  24. kekekek
    kawie. bagitau mint tu
    sabo sabo..
    nak cari suami test check interview dulu..
    jgan terjebak dengan si bongok
    ekekekek

  25. [mint] hahahaha... kan isteri dia bleh cakap yg paku tu adalah tanda lembu nk dibiakkan... tapi naper dia jawab cam lain plak? isteri dia x bendul cuma.... hehehehehehe....

  26. aku no.3..tak paham dan bengong...hahaha =p

    penyangkut merah? aku terbayang hangar baju je weh

  27. [mama min] hahahahaha... bila mama min nk test aku nih? hehehhe.. anak umor brape? kekekekeke....

  28. [akmar anuar] hehehhehe.. kite memang innosen.. hahahahaha....

  29. xfaham..xfaham!

  30. [lea] bagus.. bagus.. hahahahaha...

  31. eeee...ila pown xfhm neh..aiya.....

  32. [honeybunny] hehehehehe... bg no fon dulu br citer..hehehehe...

  33. This comment has been removed by a blog administrator.
  34. klu i cakap i kefahaman i tak meneapti piawaian sirim, i kategori innosen tak? hahahaha

  35. aku faham.. jadi aku genius cam penyuk gak.. ehehehe

  36. hahahaha.. bengong nye citer.. kawan aku kat tepi ni gelak sebb tak faham ape2.. dia suci lagi murni.. hahahahaha

  37. nak sangkut seluar? so apa yg lawak?

  38. Suke suki je bini laki tu...
    Pada hal die pun xtau fungsi paku2 tu.
    Muahahaha

    :P

  39. [rizwansweetheart] hahahaha.. aku pon sama... aku kan innosen.. hahahaaha...

  40. [jardthegreat] ko paham? hahahahaha.. bijak! bijak! hahahahaha... memang ko x innosen.. hahahaha...

  41. [pinkyLucia] hehehehe.. ko dah ok ek? kalau dah gelak tu baguslah... hahahahaha... kawan ko innsosen cam aku gak ker? hahahahahaha...

  42. [solehah] ini bukan citer lawak la sayang... hahahahahaha....

  43. [msIndependent] benggong kan.. hahahahaha....

  44. kepada mamamin,
    hahaha..;DD
    ak takpaham.

    kepada kawie,
    ak ingat hanger baju.

    kepada ak,
    ak innocent.

    ;DD

  45. [mint] hahahahaha.. samala kita yg innosen nih..hahahahaha...

  46. aku kejap je sedey.. ko kan dah pujuk.. aku dah hepi laa.. hahahaha

    yekkk.. ko perasan!! hahahaha