HARAP MAKLUM ........

#########################################

Buat pembaca yang mahu meninggalkan komen, sila pastikan anda meninggalkan link blog anda dalam kotak komen DIQCUSS.


Terima kasih diatas sokongan anda....

kawie2020 team.

kisah temuduga

job interview Pictures, Images and Photos
Ada seorang CEO sebuah syarikat terkenal di KL mahu menemuduga 4 orang calon yang telah melepas 3 peringkat interview yg telah diadakan oleh syarikatnya. Kempat-empat calon ini telah mencatatkan markah tertinggi. Bagaimanapun beliau tidak dapat memilih antara keempat-empat orang calon tersebut, lantas memanggil kesemuanya untuk ditemuduga (beliau tidak sekaya Donald Trump untuk menganjurkan temuduga seperti The Apprentice). Setelah keempat-empat calon berada di hadapan beliau, CEO tadi pun mula berkata “Saya ada satu soalan yang mungkin memberi jawapan berbeza, calon yang memberikan jawapan terbaik akan diterima untuk bekerja di sini ” “Soalannya adalah apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?” tanya CEO tersebut. Calon pertama berkata ” FIKIRAN , kerana kadang ianya datang sendiri tanpa kita sedari” “Bagus , satu jawapan yang baik ” kata CEO tadi. ” Kamu pula ? “tanyanya kepada calon kedua. “KELIP MATA , kerana tanpa kita sedari , sebelum sempat kita buat apa pun, mata kita dah berkelip ” jawab calon kedua. “Satu jawapan yang sangat baik , lagipun perumpamaan melayu pun ada sebut SEKELIP MATA melambangkan kepantasan ” kata CEO itu. ” Bagaimana kamu pula?” tanya CEO kepada calon ketiga. “Kalau kita tengok, lampu KLCC dihidupkan dengan pantas walaupun bangunan tu tinggi. Jadi saya rasa MENGHIDUPKAN LAMPU adalah paling pantas” jawab calon ketiga. “Jawapan yang terhebat setakat ni. Bagaimana pula dengan kamu?” CEO terus mengusulkan soalan kepada calon keempat dengan merasakan calon ketiga hampir pasti menjadi eksekutif baru di syarikatnya dengan jawapan yang sangat bagus sebentar tadi. ” Setelah diteliti jawapan calon-calon sebelum saya ni tadi, saya rasa perkara yang paling pantas sekali adalah CIRIT-BIRIT ” jawab calon keempat dengan yakin sekali. “Haaa…? CIRIT-BIRIT ? Kamu ni tak serius langsung, macam mana kamu boleh mintak kerja dengan syarikat saya ni ?” CEO terkejut dengan jawapan calon keempat tadi. “Begini tuan, malam kelmarin saya terjaga di tengah malam dengan rasa sakit perut yang amat sangat. Belum sempat saya FIKIR , KELIP MATA atau MENGHIDUPKAN LAMPU, benda tu dah terkeluar dah…………..” Calon keempat diterima menjadi eksekutif baru syarikat berkenaan………….. Hehehehehhe…………………

9 comments :: kisah temuduga

 1. aku stuju !!!..mmg x dinafikan..prnah berlaku kt jiran aku dulu..spntas kilat ia kluar 2 kali lbh laju dr kelajuan bunyi.

 2. [hisham] hahaha... tu cepat tahap gaban tuh..hahahaha...

 3. haha... memang bernas ler jawapan dia

 4. woo..terer2..kretif..

 5. hahaha... ptot jgn time bkrja. nt tercirit birit salu...

 6. ssh nk dpt jwpn cmtu....

 7. hik3... (^_^)

 8. [ahfatt, solehah, shahramli] memang patut dia dpt keje tu... hehehe...

  [rizwans sweetheart] cuma utk jawap soalan mase interview jer...hahaha...

  [enasan] ahakss...

 9. Go to peace n love in the world

  God is always with us. May the peace and prosperity of the world can be created. Indonesia We invite bloggers to participate reconciling the world. We finished all the hostility and war that had happened. Indonesian peace-loving.