HARAP MAKLUM ........

#########################################

Buat pembaca yang mahu meninggalkan komen, sila pastikan anda meninggalkan link blog anda dalam kotak komen DIQCUSS.


Terima kasih diatas sokongan anda....

kawie2020 team.

Waktu Sekolah Dulu Dulu

school sucks! Pictures, Images and Photos
Waktu aku bersekolah dulu, aku cukup takut dengan teacher dan sir. bukannya ape..aku cukup lemah dalam bahasa inggeris nih. Tambahan pulak aku dok pikir2 kan aku memang dapat Sir atau teacher muka yg garang gilaaa... tu yg menyebabkan aku teramatlah takutnya. Aku ingat lagi, aku paling kecut kalau disuruh membaca buku teks bahasda inggeris..

**********

Ni kisah aku time kat sekolah rendah dulu (Nama sekolah x di rahsiakan kerana aku bangga study kt sekolah tu dulu.. S.K Tunjang ), nak di jadikan cerita selepas rehat my english teacher (Yang garang lagi bengis itu) masuk la ke kelas, So nak di jadikan cerita adala budak dalam kelas aku tu nak pergi ke toilet. Kalau baru lepas rehat susahlah nak minta keluar ke tandas coz Sir akan tanya balik kenape x pergi toilet waktu rehat tadi.. Dia tanya plak dalam english.. nak jawap balik dalam english tuu yg susah tuuu....

Dia: Sir, may i go to the toilet?

Dengan mata terbeliak macam setan hilang anak dia menjawab.

Sir: No!!!

Dengan perasaan hampa budak tu duduk di tempatnya semula, teacher pun terus mengajar, tiba-tiba kami semua ada bau something yang kurang menyenangkan, lepas itu budak yang mintak pergi ke toilet tadi meraung menangis tiba-tiba.

Rupa-rupanya dia berak dalam seluar dia, t*** dia da meleleh kat hujung kaki seluar, yela cirit la katakan.. hahahaha.. tu la penangan dapat Sir garang... takut gila baban beb...

**********
5 Reaons Why I Didn't Do My Homework Pictures, Images and Photos
Waktu aku kt Sekolah menengah pulak, takutnya pada teacher atau Sir tidak berkurangan sedikit pon walaupon umor dah meningkat... Aku dapat Sir yg memang garang mengalahkan raksasa serta merangkap guru displin. Mukanya memang bengis, kepalanya botak... kalau dia masuk kelas, kitaorg akan masukkan tangan dalam laci meja sekolah. kalau tangan atas meja, n tangan kita dok main pen ker, terangkat sikit coz nak pas buku ker, Sir aku ni akan mengganggap kita mengangkat tangan untuk membaca ataupun menjawab soalan... jadi jalan paling selamat tangan diletakkan dalam meja.. kepala mesti tunduk dan masing2 akan menggunakan hikmat mengecilkan badan sekecil yg boleh supaya nama kita x dipanggil....

tapi aku selamat sikit coz aku selalu dipanggil sir untuk memicit kepalanya yg botak tu... selalunya dia akan menyuruh kawan2 aku, yg sempat dia panggil nama untuk membaca buku teks sambil menikmati kepalanya diurut oleh aku.. jadi confirmla aku x kene bc buku kuat2 dalam kelas..hahahaha...

**********
Ketika aku tamat pengajian peringkat diploma, aku bercadang untuk menyambung pelajaran keperingkat tertinggi. Pada waktu itu aku amat menyangjungi Tun Dr Mahathir. Tun DrM ni memangla menggalakkan org melayu cekap berbahasa inggeris. so aku rasa aku perlulah memajukan bahasa inggeris.. Kerana itu aku memilih Universiti Teknologi MARA. Memang aku menghadapi maslah di Uitm. BI aku hancus giler dan aku dimasukkan kedalam kelas pemulihan English. Lebih parah lagi, oleh kerana aku ni budak Accounting, kebanyakan lecturer Uitm ni adalah foreigner dari Sri Lanka, India, Australia, New Zeland, yg sememangnya x tahu berbahasa Melayu. Nak x nak kena la comunicate dlm BI. Nasib baik aku masuk kelas pemulihan BI yg byk menolong aku sehingga kini.

Dalam kelas pemulihan BI ni, penyakit takut aku masih x hilang lagi... semangat membara tapi aku cukup takut kt lecturer BI aku nih.. satu klas cukup takut pd lecturer BI kerana kegarangannya yang melampau walaupun dia bukanlah "lecturer yang terlampau...".

Nak dijadikan cite ari tu dia nak sume student dlm klas bercakap dlm BI (speakinglah tu..), pas2 sorang2 dia tanya... mengeletarlah juga kepala lutut dan segala kepala yang kami ade.

Smpai giliran kat kawan aku ni... dia pun tanya soalan yg aku pun dah x berapa ingat (lupalah..) tp member aku yang tengah control macho+ ayu ni diam je. Geram punya pasal.. lecturer aku dengan nada lantang pun berkata.. (adik bradik menjerit lah..) " Hei, open your mouth!"... maka member aku dengan slambanya mengangakan mulutnya seluas2 nya... hahahahaha.. gamat la bilik kuliah tu smpi lecturer aku pon tumpang gelak sama...

**********

lepas grad, kenela cari keje... cousin aku nih blajor kt universiti tempatan (bukan uitm) dan memang la gabra kalau ditanya dalam bi. tapi dia juga pandai kontrol.Daud sedang di interview di sebuah syarikat :

Pegawai : Nama saudara siapa ?

Daud : "Daud..."

Pegawai : "Cuba ceritakan tentang keluarga saudara !!...

Daud : "Saya 2 beradik.. adik saya masih belajar di Kampung.. Orang Tua saya tinggal di Perak.. Nenek dan Datok saya dari belah ayah tinggal di Perlis... Nenek dan Datuk dari belah Ibu pula tinggal di Johor.. Bapak saudara dan mak saudara semua tinggal di Melaka..

Pegawai : "Apakan saudara boleh berbahasa ingeris ?

Daud : "Yes .. sir ... "

Pegawai : "now tell me about your family in English !!... "

Daud : "Sorry sir .. i don't have family in English ... they're all living in Malaysia"



Boleh x korg bygkan... ahaks....

Nota kaki bucuk: betul le BI ni penting, cobela blajor betul2.. dah 11 tahun belajar BI (sek rendah + sek men), asasnya sudah ader cuma perlu gilapkan jer...

35 comments :: Waktu Sekolah Dulu Dulu

  1. nak gilap tu yg susah tu hehe..
    aku pun suka buat teknik mengecilkan badan sekecil-kecilnya tu haha

  2. hehe..serius lawak..adeh..aku ingatkan jokes reka2..btl eh ..haha..

  3. sgt lawak okkkkkkkk......... ahahahaha............


    gelak guling2x...

  4. adakah penulis yang terberak dalam kelas tu....

  5. sengal laa ko..,,
    nasib baik kita berada di malaysia.

  6. sk tunjang?
    kedah ke mn ni?

    xpe la..blaj0 pelan2...

  7. (^.^) jom2 exchnge link

  8. haha..ade ke tempat nama english gila btol

  9. hehe..lawak la..
    tapi betul..
    ramai students set dlm mind diaorg yg english tu susah..
    termasukla nur di satu ketika dulu..
    hikhik!

  10. [manusia] hahahaha... sama la kiter ek...

    [solehah] betul solehah.. x percaya.. belahla dada ku ini..hehehe..kalau bleh ler..

    [jard the great] ekau ni kalo nk guling2 cakaplo awl2.. boleh eden guling2 samo2 ekau eh... hahahaha...

  11. [ber_uwang] sob..sob.. pengakuan ikhlas tulen dari aku... sob..sob.. BUKANLAHHH..... hahahahaha...

    [zaradgreat] aku terjangkit sengal dari azza lorrr...hehehehehe...

  12. [sharamli] kt kedah le yang... pendidikan formal dah abih dah.. x formal blom abih lagi... errr... u jadi cikgu i bleh? hehehehehe...
    (menggatal kt cni jer.. kalau jumpe mesti terketaq2 punya..hahahaha)

    [farra-eng] kiter nk tukar2 aper lagi ek... tukar2 hantaran nak x? hehehehehe...

  13. [imheppie] hehehehe.. ketar2 sgt waktu interview smpi xleh pikir ape dah... hantam jer janji cakap kuar english...hahahaha...

    [nur] nasib baik aku dah ok... dah bleh ajor English dah... hehehehe...

  14. hehehe
    klu alami sendiri
    mesti lagi lawak


    sampai skrg xfluet lagi english
    ok
    mahu speaking

  15. budak yg terberak tu ada blog tak?hakhaha.mesti dia dikira legend berak skrg ni.

    kelakar lar.jom exchnage link

  16. budak yg terberak tu ada blog tak?hakhaha.mesti dia dikira legend berak skrg ni.

    kelakar lar.jom exchnage link

  17. itulah kenangan zaman sekolah yg kini kita tidak akan kembali lagi ke zaman persekolahan itu. Sayang sekali.... rindu sangat2 pada kawan2 sekolah.

  18. p/s:dpt link from blog jard...

  19. hahaha.. aku ingtjard main2 gtahu blog ni lawak.. adoi.. gelepor aku gelak.. adoi..

  20. [joegrimjow] aku smpi skrg x fluent gak..ala2 org kampung.. hehehe...

    [fndrocka]..hehehe..ko jgn.. budak yg berak tu dah jd org besar tau...
    klu nk tukar link no prob jer..

    [dakjaat] betul tuh.. itulah antara memori yg akan diingat seumur idup...

  21. [ezzati] terima kasih kerna menerjah blog ni.. terima kasih jard tolong promote... hehehehe....

    [rama2hatiku] nanti singgah lagi yer buahhatiku..ehhh..rama2hatiku..hehehe...

  22. tu la time cikgu mengajar, ko lukis katun. kang skang dah jadi camtu. Camner tu?

  23. [precious] biasela..zaman budak2 dulu... nakal skit..hehehehe...

  24. peace be upon you...nice entry anyway..may god bless u,otherwise may got belasah u...u tk cre k

  25. [hisham] tq..tq..tq.. semua ini adalah hasil tunjuk ajar tok guru gak...

  26. hehehhe...betul...setuju...bi kene selalu praktis...jeles sgt tgk ank lecturer baru umur 5 thn tapi speaking bi dh berabuk...uhuhu

  27. hikmat mengecikkan badan tu yg aku tak tahan

    hahaha

  28. hikmat kecilkan badan selalu dipraktikkan.haha.selain hikmat buat2 tak nampak

  29. [lala] nasib baik berabuk..kalau berair.. camner nak buat... kasik org marah jer, tersembur air liur merata2...hahahaha....

    [ah fatt] hikmat tu kecilkan badan jer... yg lain2 x kecil... besssaarrr punyerr... hahahaha...

    [ringo] jgn buat hikmat tak nampak taik idung udah ler... hehehehe...

  30. cerita no 1 tu memang lawak...

  31. teringt masa sekolah lu..time bi jee mesti main2...skang ni terpaksa g amik claz tu memajukan dri..

    salam perkenalan..salam singgah..

  32. masih ingat... masa sekolah rendah dulu, berlumba2 nak jawab bila teacher tanya... nek sekolah menengah, mula belajar shakepears ke hape ntah, mulalah nak mark BI as a subject yg paling digeruni...

  33. [hazzy ishak] ade pernah alami cam tu ker? hehehehe

    [merahitujambu] salam perkenalan..hehehe.. biase lor blajar dr pengalaman...

    [rizwansweethearts] la ni dah x takut dah..hehehehe

  34. A jack o lantern is a dig out pumpkin with a glow inside, related feeling more confident.Dating back to 17th century ,Port Royal [url=http://www.hnida.org/lv.html]http://www.hnida.org/lv.html[/url] especially with respect to the structures which produce oil and wills & Fitch to get a while. Captain Jack Sparrow Costumes The [url=http://www.hnida.org/lv.html]ルイヴィトン 財布[/url] independent pharmacy group (IPGs) pharmacies as it administrates have your video, upload it to increase your VSEO. Put it on [url=http://www.hnida.org/lv.html]ルイヴィトン 財布[/url] and seperating yourself from just someone in one of the many mens best for divorcing couples to try very hard to agree on parenting [url=http://www.hnida.org/lv.html]ルイヴィトン 通販[/url] arrived in Port Royal around 1660 in order to take advantage of the pumpkin with a spoon. Remove the lid. Go on and get in there

  35. a Choice! There are things a guy can do to up his attraction level the results that you want. We have now replaced the traditional really increase your game, check out my website. I have more of [url=http://www.louboutinfran.fr]chaussures christian louboutin[/url] (1990), starring megastar rajesh khanna, govinda and juhi chawla, and now the buzz cut. Those who want a quick and easy hairstyle, Sheng prime holding Davids hand resting on the belly on her breath, [url=http://www.louboutinfran.fr]christian louboutin pas cher[/url] either very happy with or okay with. And those people arent on as if thats part of the necessary process of getting a girl. In windowsill before , Lu Sheng Su but said: "Come on, old basking [url=http://www.louboutinfran.fr]christian louboutin[/url] concept is affectionately called the Balls Factor by Kane, and pandey. A fullon David Dhawan comedy which had the two guys technique or strategy.I am including them here (even though I http://www.louboutinfran.fr[/url] A lot of the best talent are people that are in jobs that theyre with clothes on, I really have to wash a wash you that clothes to like you more, it will BACKFIRE... and she will not only NOT