HARAP MAKLUM ........

#########################################

Buat pembaca yang mahu meninggalkan komen, sila pastikan anda meninggalkan link blog anda dalam kotak komen DIQCUSS.


Terima kasih diatas sokongan anda....

kawie2020 team.

Padah Kasanova!!!!

Danish dan Daniel adalah saudara kembar yang dikurniakan rupa paras yang kacak dan mempunyai kerjaya yang hebat. Danish adalah seorang Akauntan bertauliah manakala Daniel pula adalah seorang Arkitek.

Saudara kembar ini mempunyai personaliti yang amat bertentangan. Danish seorang yang berbudi bahasa tetapi Daneil adalah seorang yg suka berpoya-poya dan kaki perempuan.

Namun begitu mereka berdua mempunyai minat yang sama iaitu melancong ataupun lebih tepat dipanggil hard-packers.

Mereka berdua gemar melancong dengan cara mengembara iaitu dengan menaiki kenderaan sendiri ataupun menaiki bas lompat-lompat bagi mengalami suasana sebenar dengan masyarakat setempat.

Setiap tahun selepas bertungkus lumus bekerja, mereka akan meluangkan masa bersama untuk mengembara bersama di lokasi yang telah dirancang.

Pada tahun ini, mereka berdua merancang untuk mengembara dengan kereta ke negeri Pahang.

Photobucket

Setelah menjelajah di daerah rompin yang besar itu, pada pukul 10 malam, mereka telah sesat, dan minyak kereta pun sudah tinggal sedikit sahaja.

Tetapi mereka bernasib baik kerana menemui sebuah kampung di kawasan pedalaman itu tetapi tiada kedai mahupun stesen minyak dibuka pada ketika itu.

Danish mulai gelisah tetapi Daniel masih lagi cool. Dalam meronda-ronda dikawasan kampung itu, mereka menemui seorang wanita cantik yang sedang berlegar dikawaasan rumah wanita itu.

Daniel meminta Danish membawa kereta memasuki kawasan rumah wanita itu kerana dia agak tertarik dengan kecantikan wanita tersebut.

Photobucket

Setelah sampai di perkarangan rumah tersebut Daniel dan Danish turun dari kereta dan menemui wanita tersebut. Mereka menerangkan situasi mereka dan memohon supaya dibenarkan menumpang dirumah wanita tersebut sementara menanti stesen minyak dibuka pada keesokkannya.

"eerrrmmmm... saya ini adalah seorang janda, sudah pastinya tidak manis kalau saya membenarkan saudara berdua bermalam dirumah sya, kerana nanti apa pulak jiran2 saya akan kata.."

"ooohhh.. begitu rupanya, kalau begitu izinkan kami bermalam di dalam kereta kami di kawasan rumah cik yer" Daniel cuba memancing simpati janda tersebut.

"mmmm.. kalau begitu baiklah tapi saya minta suapaya awal pagi kamu segeralah meninggalkan kawasan rumah saya ini" Janda itu memberi kebenaran sambil melemparkan senyuman manis...

Pada keesokan paginya, mereka segera bertolak sambil menghormati permintaan janda tersebut...

Selepas 6 bulan berlalu, pada suatu hari Danish menerima sepucuk surat dari peguam janda tersebut. Danish mengerutkan dahi apabila membaca surat tersebut dan terus menghubungi Daniel untuk bertemu dengan kadar segera...

Pertemuan di Kedai mamak...

Danish: weh Daniel.. ko ingat tak janda yang lawa tu... yang bagi kita menumpang kereta kt kawasan rumah dia tuu...

Daniel: ya..ya.. aku ingat.. lawa tu.. mestilah aku ingat... kenape?

Danish: tak lah.. aku teima surat lawyer janda tu tadi... tu yang aku hairan tuh...

Daniel: naper plak bleh dapat surat lawyer nih?

Danish: malam tuu, lewat2 malam.. ada x ko keluar gi jumpa janda tu? ko jawab betul nih Daniel..

Daniel: erk.. erk... hehehehhehehe... ade... hehehehehehhehe...

Danish: isk..isk.. ko tidur ngan janda tu ker? ko nih.... @#$%^&*... nih mesti lepas main ngan janda tu ko kasik business card aku kan.... itu yg biasa ko buat kan....@##$%^&*...

Daniel: hehehehehehe... (muka mulai merah dan malu kerana tembelang Daniel dah pecah)...

Photobucket

Danish: hahahahahaha... aku dapat semua tanah-tanah janda tu.. Dia dah meninggal dan bagi semua harta dia kat aku.. tu yang surat lawyer sampai tu.. hahahahahaha....


blog comments powered by Disqus