HARAP MAKLUM ........

#########################################

Buat pembaca yang mahu meninggalkan komen, sila pastikan anda meninggalkan link blog anda dalam kotak komen DIQCUSS.


Terima kasih diatas sokongan anda....

kawie2020 team.

STOP MASTURBATE DAY!!!!!

Photobucket

Kalau lihat pada topik n3 ni mesti ada yang dok senyum2, menyampah pun ada gak, lucah dan sebagainya...

Sengaja kawie meletakkan tajuknya didalam bahasa Inggeris supaya ia lebih kelihatan sopan.

Perkara ini timbul apabila kawie terdengar perbualan budak-budak perempuan (rasanya masih sekolah lagi) tentang tabiat melan*ap...

Sebenarnya, isu melan*ap ini adalah isu lama... kawie mula mengetahui maksud perkataan ini sejak bersekolah lagi...

Dan sehingga kini ia masih menjadi tajuk perbualan remaja. Ya.. ia memang benar... masih kini ia masih menjadi topik2 perbualan..
Tetapi n3 kawie kali ini tidaklah membincang isu ini sama ada tabiat ini perlu dihentikan ataupun tidak, sama ada ia memberi mudarat kepada kesihatan ataupun tidak...

##################################################################

Zulkifli adalah seorang pemuda yang berusia 27 tahun. Zulkifli sememangnya seorang yg mempunyai paras yang manis... tidaklah kekacak tetapi memang tak jemu dipandang. Wajahnya yg selalu tersenyum menambahkan lagi seri pada muka zulkifli.

Tetapi Zulkifli ini mempunyai tabiat yg kurang baik sikit iaitu suka mengorat awek tak kira dimana jua. Pantang melihat awek yg berdahi licin, pasti Zulkifli akan menegur ataupun menyakat...

Namun begitu kerana wajah Zulkifli yang manis itu, kebanyakkan awek merelakan mereka diusha oleh Zulkifli.. Sememangnya awek2 memang suka pada Zulkifli yang nakal itu.

Zulkifli tidak merokok, mengamalkan kehidupan yang sihat dan sememangnya aktif terutamanya dalam aktiviti mengorat. Tetapi diusia begini Zulkifli selalu pening2, mata berpinar2, mata kurang nampak, letih-letih dan sakit sendi.

Pada suatu hari, Zulkifli telah pergi ke klinik swasta untuk membuat pemeriksaan kesihatan. Ini adalah kerana dia sering sahaja sakit-sakit dan dia perlu mengetahui apa punca masalah dia.

Setelah selesai membuat ujian mata, X-ray, ujian air kencing, ujian tekanan darah, ujian darah dan sebagainya, nombor giliran Zulkifli dipanggil bagi bertemu doktor.

Setelah memasuki bilik doktor, doktor bertanyakan beberapa soalan kepada Zulkifli sambil melihat keputusan ujian kesihatan Zulkifli.

Namun begitu, Zulkifli masih tidak berpuas hati dengan doktor tersebut. Zulkifli merasakan doktor tersebut memeriksanya dengan tidak bersungguh-sungguh.

Jadi Zulkifli mula bertanya kepada doktor tersebut tentang masalah kesihatannya dan doktor sebagai profesional kenalah menjawab pertanyaan Zulkifli itu...

Sedar tidak sedar, Zulkifli sudah berada dalam bilik doktor hampir satu jam. Zulkifli tidak kisah dan masih lagi bertanya soalan2 berkenaan kesihatan dirinya.

Akhirnya doktor mulai bosan dengan karenah Zulkifli dan berkata...

"Saya rasa encik perlu hentikan tabiat melan*ap yang terlalu kerap nih.."

"kenape? adakah ia akan menyebabkan saya buta ataupun lumpuh?" zulkifli menyoal kembali dengan hairan...

Photobucket

"owhhh.. bukan macam tuh.. tapi En Zulkifli lama sangat nih sampaikan ramai pesakit lain yang dok menunggu giliran kat depan tuh"
blog comments powered by Disqus